Gorilla tapeti, sest laps pääses tema puuri

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harambe
Harambe Foto: SCANPIX/REUTERS

Cincinnati loomaaias Ameerika Ühendriikides juhtus õnnetus, kui 4-aastane poiss oli kuidagi pääsenud sisse gorilla puuri.

Gorilla tiris poissi mööda oma ala ringi nagu väikest mänguasja. Laps nuttis ning sotsiaalmeediasse postitatud videotest on kuulda ka poisi ema hüüdeid, vahendab New York Times.

Pärast piinarikast 10 minutit lasid loomaaiatöötajad Harambe nimelise gorilla maha. Poiss, kes sai viga, kuid mitte tõsiselt, viidi haiglasse, kust ta varsti ka kodusele ravile lubati.

Gorilla kavatsused jäid pealtvaatajatele arusaamatuks, sest kohati seisis ta poisi kohal justkui teda kaitstes, siis haaras tal aga käest ja tiris teda mööda puuri ringi. Loom ei rünnanud ega loopinud last kuidagi, kuid siiski oleks ta võinud poisi vaid ühe liigutusega tappa.

Loomaaia esindaja sõnul oli otsus loom tappa väga raske, kuid teda uimastada oleks olnud liialt riskantne. Uimastamine võtnuks liialt kaua aega ning nool oleks võinud gorillat ka ärritada ning nii oleks lapse elu veel suuremasse ohtu sattunud.

Juhtum tekitas hämmastust, kuna aed on nõuetele vastav ning alates selle installeerimisest 1978. aastal ei ole toimunud ühtegi intsidenti. Siiski lubasid loomaaia esindajad aeda uurida, et tagada tulevikus kõigi külastajate ja loomade turvalisus.

Sotsiaalmeedias on asutud süüdistama ka ema, kes poisi tegemistele tähelepanu ei pööranud. Pealtnägijad väitsid siiski, et ema selles kuidagi süüdistada ei saa. Õnnetuse hetkel poisi juures seisnud naine ütles, et isegi tema ei jõudnud lapsest kinni haarata, sest kõik toimus nii kiiresti.

Lääne-tasandikugorillad on ohustatud liik, neid on looduses vähem kui 175 000. Harambe oli noor intelligentne isane, kes tulevikus oleks ilmselt saanud karjajuhiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles