Tai suleb turistidele veel kolm saart

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand, pilt illustreeriv
Rand, pilt illustreeriv Foto: SCANPIX

Tai ametivõimud on turistidele sulgenud veel kolm populaarset saart, et kaitsta sealseid korallrahusid.

Koh Tachai saar on turistidele juba suletud ning nüüd ei lasta turiste enam ka Koh Khai Nok, Koh Khai Nui ja Koh Khai Nai saartele. Kõik saared on olnud populaarsed sihtkohad päevareisijatele lähedalasuvast Phuketist, vahendab Lonely Planet.

Ametivõimude sõnul on Phuketi ja seal asuvate saarte piirkond tuntud imeilusate korallrahude poolest, kuid viimasel ajal on need 80 protsendi ulatuses juba kahjustunud. Osaliselt on kahjustused tekkinud loomulikul teel, kuid suur osa on selles ka inimtegevusel.

Tihti rikuvad rahusid laevade ankrud, kuid ka turistid, kes nendel kõnnivad, kalasid söödavad ning mereelukaid püüavad, et nendega koos pilti teha.

Lisaks turistikeelule puhastatakse saared ning ümbritsevad veed rämpsust. Keskmiselt tegid Phuketist reise saartele iga päev 60 kiirkaatrit, kuid nüüd lõpetavad nad liinil töö. Samuti on suletud saartel kõik poed ja restoranid. Sel aastal on oodata Taisse 30 miljonit turisti, mistõttu on oluline anda sellele piirkonnale veidikene puhkust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles