Arno ja UAZik, kes neid suudaks lahuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Pavel.
Arno Pavel. Foto: Liis Treimann

Kogu elu bussijuhina töötanud Arno Pavel alustab järgmisel nädalal kodukohast Koselt järjekordset seiklusreisi Venemaale. Kui kahe aasta eest sõitis ta oma UAZiga Vladivostokki ja tagasi, siis nüüd põrutab põhjast lõunasse.

Vana UAZi, mida rändurmees Arno Pavel (69) hellitavalt UAZikuks kutsub, soetas ta juba üheksakümnendatel aastatel Tarvastu põllumajandusühistu pankrotivarast. Maksis 3000 krooni. Tarvastus on Paveli perel talukoht ja esimesed sõidudki sai vastsoetatud liikuriga just seal tehtud, hundikoer poes käimise ajal salaluku eest.

Sel nädalal ehiti UAZik uhkete kleebistega, mis kaunistatud mehe ja auto ühtekuuluvuse sõnumiga. Kahe aasta tagusel Venemaa-reisil küsiti ju ilmast ilma, miks masin pole teemakohaselt kaunistatud. «Saatsin eile Facebookis pildigi laiali, et tagasisidet saada. Väga positiivne reaktsioon on,» rõõmustab Arno. Autol on nüüd suurelt eestikeelne kiri: «Arno & UAZik… kes neid suudaks lahuta».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles