Video: Horvaatias uputati turistide nimel endine Jugoslaavia sõjalaev

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Pühapäeval lasti Horvaatias, Istra poolsaare lähistel meelega põhja 85-meetrine endine Jugoslaavia sõjalaev, et luua sukeldujatest turistidele uus atraktsioon.

Uputamist tulid vaatama tuhanded inimesed, et jälgida, kuidas kaks võimsat plahvatust laeva rebestasid ning see aeglaselt vee alla vajus. Laev jäi pidama 32 meetri sügavusele merepõhja.

Laev ehitati Pula Uljaniku laevatehases 1956. aastal ning see kuulus Jugoslaavia mereväele, vahendab Lonely Planet. Laeva ostis 2002. aastal ära jõukas Istra ärimees Arsen Brajković. Algselt soovis mees selle üles lüüa ning muuta luksuslaevaks, aga see osutuks võimatuks. Nii tuligi talle hoopis teistsugune mõte, kuidas laevast kellelgi veel kasu oleks.

Brajković plaanib suvel hakata korraldama laeva juurde ekspeditsioone. Laev asub 250 meetrit Kamenjaki neemest läänes. Tegemist on looduskauni ja hingematvalt ilusa kohaga, rannikualad on koduks 30 eri orhideeliigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles