Vaata: hotell, kuhu sa ilmselt kunagi oma jalga ei tõsta

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On põhjus, miks kõik kuulsused tahavad ööbida vaid seal – Amanpuri hotellis Phuketis. Ning on üsna tõenäoline, et tegemist on kohaga, kuhu meie oma jalga kahjuks iial ei tõsta ...

Aman on hotellikett, kuhu kuulub 30 erinevat puhkekohta. Kõik omanäolised, kõik kuninglikud. Siin abiellusid George ja Amal Clooney, siin pidas oma 40. juubelit David Beckham, siin puhkasid kogu perega Angelina Jolie ja Brad Pitt.

Aman ei reklaami end tavapäraselt, vahendab news.com.au. Turundus toimib vaid läbi sõbralt-sõbrale reklaami ning ürituste, kuhu pääseb vaid kutsega. See on vaat et kuulsuste salaklubi ning sinna kuuluvad need rikkad, kuulsad ja mõjukad, kes nimetavad end Amani-sõltlasteks – nad praktiliselt keelduvad mujal ööbimast. Ühe öö hind villas, kus ööbisid Pitt ja Jolie maksab 18 000 dollarit (umbes 16 000 eurot), kuid hotell on tegelikult ka taskukohasem ning pakub võimalust ööbida kuurortis ka umbes tuhandeeurose öö hinna eest.

Amani kett loodi 1987. aastal, kui Adrian Zecha lendas Phuketisse, et rajada oma unelmate puhkusevilla. Ta leidis ideaalse rannariba, kuid loodus sekkus – ala oli nii kitsas, et torustiku rajamine oleks maksnud miljoneid. Seetõttu otsustas mees hoopis ehitada mitu üksikut villat, mida ta saaks oma sõpradele välja rentida. Firma, mis seda kõike haldab, sai nimeks Aman – sanskritikeelne sõna, mis tähendab rahu – ning kuurort ristiti Amanpuriks – «rahu kohaks».

Zecha ütleb, et lähtus sisekujunduses lihtsusest, mis on tema sõnul elegantsi põhialus. «Ma ei taha, et minu külalised peaksid hinge kinni hoidma kartuses midagi ära lõhkuda,» selgitab Zecha. «Ma tahan, et nad tunneksid end teretulnult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles