Lennujaamadesse jäetakse müntides hiiglaslikke summasid (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha ja pass
Raha ja pass Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal jäeti ainuüksi Ameerika Ühendriikide lennujaamades endast maha 660 000 euro väärtuses sente ja münte.

Lennujaamas turvakontrolli läbides tuleb kõik taskud tühjendada, seda eriti metallist esemetest, mis turvaväravad piiksuma panevad. Seega on tuhanded reisijad pannud väikesesse karbikesse ka sente ning münte, mille nad hiljem sinna ka unustavad, vahendab Fox News.

Kuigi reisijal on pärast turvakontrolli täielik õigus oma raha tagasi saada, siis paljud ei pane neid üksikuid sente karbi põhjas või nurgas enam tähele ning nii nad lennujaama ununevadki. Ühendriikide transpordiameti esindaja sõnul annavad lennujaamatöötajad alati endast parima, et maha unustatud kaup omanikuni jõuaks.

Alati aga omanikku üles ei leita ning maha jäetud raha kuulub siis transpordiametile, kel on õigus seda oma äranägemise järgi kasutada. Maha jäetud sentide hulk on viimastel aastatel mitmekordistunud, mistõttu on osa lennujaamu välja pannud ka annetusteks mõeldud kastid. Nii on reisijatel, kes ei soovi oma sente mööda karbipõhja taga ajada, võimalik need hoopis annetada. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles