Hirmutava WiFi võrgu nime tõttu lükati lend edasi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qantas Airwaysi lennuk.
Qantas Airwaysi lennuk. Foto: SCANPIX

Austraalia lennufirma Qantas oli sunnitud oma lennu edasi lükkama, kuni selgitatakse välja hirmutava nimega WiFi võrgu päritolu.

WiFi võrgu nimeks oli pandud «mobiilne lõhkamisseade,» mis tekitas reisijates paanika. Seetõttu oli lennufirma sunnitud ka õhkutõusu edasi lükkama, et teha kindlaks, miks selline nimi on pandud ning kust see võrk pärineb, vahendab Express.

Mõned reisijad otsustasid aga lennukist kohe lahkuda ning mitte ära oodata uurimise tulemust. Piloot teatas reisijatele, et seadeldis, millest seda WiFi võrku edastatakse asub lennukis ning enne õhku ei tõusta, kui reisija, kes on selle omanik annab end üles.

Pärast tunni möödumist ei olnud ükski reisija veel süüd omaks võtnud. Siiski ei välistatud ka seda, et võrgu levitaja võib olla lennujaama terminalis, kuna lennuk seisis veel väravas. Kolme tunni möödudes anti lennukile luba õhku tõusta ning lennuk jõudis õnnelikult ka sihtkohta.

Siiski jäid lennujaamatöötajad olukorda selgitades üsna napisõnaliseks. Nii ei avaldatud, kuidas oli WiFi võrgu levitaja leitud ning kellega oli tegu. Väidetavalt olukord saadi kontrolli alla ning mingit ohtu reisijatele ei olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles