India templile annetati suures väärtuses teemante

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tempel Indias, pilt illustratiivne
Tempel Indias, pilt illustratiivne Foto: SCANPIX

Anonüümne annetaja jättis Shirdi templisse 121 000 euro väärtuses teemante.

Templi preestrid avasid annetustekasti ning avastasid sealt hulgaliselt kaelakeesid ja muid ehteid, mille väärtus ulatus 121 000 euroni, vahendab Lonely Planet.

Guru Sai Baba, kellele annetus mõeldud oli, on India üks tunnustatumaid hingejuhte. Ühtlasi tehakse Indias sageli hinnalisi annetusi, kuid tavaliselt ei tehta neid korraga. Mõnikord võib leida kastist ehk mõne üksiku kuldkee või muud sarnast, kuid nii suur hulk väärtuslikke esemeid oli kõigile üllatuseks.

Inimeste annetused on teinud mõned India templid tõeliselt varakaks, seda lausa nii palju, et India valitsus on kaalunud juba oma osa väljanõudmisele. Praegu hoitakse templite varakambrites Indias hinnanguliselt kokku 3000 tonni kulda. Suur osa sellest on Shri Padmanabhaswamy templis Keralas, mis on ühtlasi ka maailma rikkaim tempel. Templi varad ulatuvad 15 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles