Turiste vedanud elevant suri kurnatusse

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevant Sambo
Elevant Sambo Foto: Facebook

Maailmakuulsas templis Angkor Wat Kambodžas suri kurnatusse turiste vedanud elevant.

Elevant Sambo oli kõndinud umbes 40 minutit lõõmavas kuumuse,s enne kui ta kokku kukkus ja südamerabandusse suri, vahendab Huffington Post.

Elevant oli umbes 40-45-aastane ja oli töötanud Angkor Watis turistivedajana alates 2001. aastast. Traagiline sündmus on ärgitanud tuhandeid inimesi kirjutama alla online-petitsioonile, kus kutsutakse üles lõpetama Angkor Watis lõbusõit elevantidega.

Sambo kuulus Angkor Elephant Company käsutusse, kelle juhi sõnul on kaotus neile väga kurb. Veterinaari hinnangul suri elevant südamerabandusse, mis tekkis liialt kõrgete temperatuuride ja tuule puudumise tõttu, lisas ta.

Erinevad loomakaitsjagrupid on sündmusest šokeeritud. «Sambo surm saadab selge sõnumi, et elevandisõidud maksavad elevantidele nende tervise,» täpsustas üks aktivist. Elevante treenitakse tavaliselt väga julmade meetoditega, neid hoitakse isolatsioonis ning neid sunnitakse kõndima kuumadel teedel pikki vahemaid, lisas ta.

Ekspertide hinnangul on ligi 550 000 metsikut looma praegu turismitööstuse käsutuses.

Petitsiooni saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles