Eksperdid kaaluvad uusi võimalusi lennuturvalisuse tagamiseks

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk
Lennuk Foto: Sxanpix

Ühe variandina kaaluvad eksperdid nõuet, et lennujaama pääseksid ainult piletiga reisijad.

Kui lennujaama oleksid pääsenud ainult piletiga reisijad, oleks olnud Brüsseli rünnakuid korraldanud terroristidel seda oluliselt keerulisem teha. Teise variandina kaalutakse ka seda, et reisijad peavad oma pagasist loobuma juba kodus. Seejärel viiks lennujaama ametnikud pagasi ise lennujaama, vahendab news.com.au.

Võimalust lähedastele vastu tulla peetakse suureks osaks lennujaamast, mistõttu ei soovita seda kergekäeliselt ka ära keelata. Kohvrite transportimisel kodudest lennujaama võib tekkida turvarisk just teel olles.

Need ja teised taolised ideed kerkisid esile Austraalias toimunud lennunduskonverentsil, mille pearõhk oli just turvalisuse suurendamisel. Lennundus on paraku terroristide silmis hea sihtmärk, sest kahju ei kanna ainult surma saanud inimeste lähedased vaid kogu mõjutatud riigi turismindus tervikuna, mis omakorda paneb põntsu majandusele.

Igal juhul tuleb silmas pidada, et kõigi konverentsil välja pakutud ideede teostamine võtab aega, mistõttu nii pea neid muutuseid veel näha ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles