Veidrad põhjused, miks lennukid on lennujaama tagasi pöördunud

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halb lõhn
Halb lõhn Foto: SCANPIX

Lennuki trajektoori lennu ajal väga kergekäeliselt ei muudeta ning seda juhtub päris harva. 

Enamjaolt kui lennukil ots ringi keeratakse, siis on põhjus mehhaanikas, kuid mõnikord võib juhtuda midagi kummalist, mistõttu tuleb samuti lähtepunkti tagasi pöörduda.

Travel and Leisure on kokku pannud põhjaliku nimekirja veidratest juhtumistest, mistõttu on lennuk olnud sunnitud oma teekonna katki jätma.

1. Linnud - mitmed lennud on pärast õhkutõusu pidanud tagasi pöörduma, sest teele on sattunud suur parv linde.

2. Koer - tegelikult oli põhjuseks siiski katkine soojustussüsteem, kuid kui ei oleks olnud koera parajasti pagasiruumis, siis ei oleks lennukit ka tagasi pööratud. Kui piloot oleks pikka teekonda Tel Avivist Torontosse jätkanud, oleks koer võinud surnuks külmuda.

3. Tualett - piloot oli sunnitud tagasi Londoni lennujaama suunduma, kuna üks reisijatest oli ummistanud ühe lennuki tualettidest.

4. Laser - pärast õhkutõusu suunas keegi rohelise laserkiire otse kaaspiloodile silma, mistõttu viimane end kehvasti tundis ja piloot võttis vastu otsuse tagasi pöörduda.

5. Müstiline haigus - mingi tundmatu tõbi puges suurele hulgale reisijatele põue, mis põhjustas suure oksendamislaine. Kuna teekond oli ees pikk ning haiguse põhjus teadmata, otsustati lähtepunkti naasta.

6. Jooga - Hawaiilt Jaapanisse teel olnud lennuk pidi tagasi pöörduma, kuna üks reisijatest keeldus söögi serveerimise ajaks maha istumast, sest ta soovis teha hoopis joogat ning segas seega pardameeskonna tööd.

7. Laulud - üks reisijatest laulis väga valjuhäälselt erinevaid laule ning ta keeldus lõpetamast, mistõttu ei jäänud pardameeskonnal muud üle, kui tagasi pöörduda ja laulufänn maha tõsta.

8. Kõrbenud sai - kõrbelõhn lennukis tekitab paljudes ilmselt hirmu ja nii juhtus ka lennul, mis oli teel Bostonist Miamisse. Hilisemal uurimisel selgus aga, et kõrbelõhna tekitas liialt pikalt röstrisse jäänud saiaviil.

9. Skorpion - Ameerika Ühendriikide siselennul oli lahti pääsenud skorpion, kes üht reisijat nõelas, mistõttu suunduti tagasi lennujaama.

10. Avatud uks - Jin Air pardameeskond mõistis alles 40 minutit pärast õhkutõusu, et üks uks ei ole kindlalt suletud ning seega pööras piloot lennuki ümber.

11. Pähklid - Korean Air lennufirma asepresident vihastas niivõrd hullusti pardameeskonna peale, kui tema pähklid serveeriti talle pakendis, mitte kausis, et piloot oli sunnitud tagasi lennujaama suunduma.

12. Vaglad - 2010. aasta lennul Atlantast New Yorki hakkas järsku peakohal asuvatest pagasiriiulitest alla sadama vaklasid. Kuna reisijad ei olnud tekkinud situatsiooniga väga rahul, tuli naasta Atlantasse ja olukord kontrolli alla saada.

13. Pissimine - kaks reisijat läksid omavahel niivõrd suurde tülli, et üks otsustas teise peale pissima, mistõttu tuli taas sihtkohta jõudmine edasi lükata ja olukord enne lahendada.

14. Unustatud reisijad - kuigi tavaliselt lennuk reisijaid ei oota, siis Air Malta piloot oli nii lahke, et 40 minutit pärast õhkutõusu otsustas ta lennujaama tagasi pöörduda ja kaks mahaununenud reisijat peale võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles