Kiievis avati virtuaalne Tšornobõli näitus

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prõpjat
Prõpjat Foto: SCANPIX

Hiljuti avati Kiievis virtuaalse reaalsuse näitus Tšornobõl 360 tähistamaks 30 aasta möödumist fataalsest katastroofist Ukrainas.

Interaktiivne foto-, audio- ja videonäitus viib külastajad Tšornobõli linna ja tuumajaama. Näitusel on võimalik saada lisateadmisi toimunud plahvatusest ning selle tagajärgedest kriisipiirkonda minemata, vahendab Lonely Planet.

Külastajatele antakse virtuaalse reaalsuse kiivrid ning nad saavad selle abil linnas ja tuumajaamas vabalt ringi liikuda. Nii võib avastada Prõpjati lõbustusparki ning lennata ka üle evakueeritud alade.

Välja on pandud ka Tšornobõli piirkonnast mustvalged pildid. Näitusega saab tutvust teha Ameerika majas Kiievis kuni 14. maini.

26. aprillil 1986. aastal neljandas reaktoris toimunud plahvatus on seni kõige hullem tuumaõnnetus maailmas. Õhu kaudu levis tonnide viisi radioaktiivset materjali üle Ukraina, Valgevene ja ka teiste riikide.

Nüüd peetakse Tšornobõli piirkonna külastamist juba ohutuks ning Kiievist korraldatakse sinna isegi ekskursioone. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles