Lõuna-Eestit külastab üha enam Vene turiste

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna-Eesti hotellides ja spaades on sel aastal tunduvalt suurenenud Venemaa turistide arv, näiteks Pihkva oblastis on Eesti viisat taotlevate inimeste hulk aastaga kasvanud umbes poole võrra.

Enam pole naljalt neid päevi, kui Värska veekeskuse ees ei peatuks ühtki Vene numbrimärgiga autot ning idasuunal tehtud töö eest omistas sihtasutus Lõuna-Eesti Turism Värska sanatooriumile aasta turundusteo tiitli, vahendab ERR Uudised.

Sanatooriumi juhataja Vello Saar rääkis, et kui mullu moodustasid Vene turistid külastajatest alla ühe protsendi, siis tänavu oli neid juba 13 protsenti külastajate koguarvust.

Kui varem võisid Eesti käimist endale lubada jõukamad pihkvamaalased, siis selle aasta viisastatistika näitab, et tegu on juba massilise nähtusega – käiakse Värska sanatooriumis ja Tartu Lõunakeskuses poodlemas.

«Meil on siin umbes 50 protsendi võrra kasvanud viisataotlejate arv,» nentis Eesti konsul Pihkvas Carl Erik Laantee Reintamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles