Dubaisse reisijad peavad arvestama uue maksuga

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai
Dubai Foto: SCANPIX

Lennujaama renoveerimiseks ning arendamiseks hakkavad Dubai ametivõimud küsima lisatasu kõigilt, kelle lend Dubai lennujaamast väljub, ka transiitreisijatelt.

Uus tasu kehtestatakse kõikidele reisijatele, kelle lend väljub Dubai rahvusvahelisest lennujaamast ning armu ei anta ka transiitreisijatele, kes on lennujaamas vaid mõned tunnid ning sealt hetkeski ei välju, vahendab Travel and Leisure.

Maksu suurus on 35 dirhamit ehk umbes 10 eurot ning see kehtib reisijatele, kes lahkuvad lennujaamast hiljem kui 30. juunil ning on ostnud oma pileti alates 1. märtsist.

Maksu kehtestamist põhjustatakse naftatööstusest tuleva kasumi langusega. 2015. aastal käis Dubai lennujaamast läbi rohkem kui 78 miljonit reisijat. Praeguseks suudab lennujaam teenindada aga juba 90 miljonit inimest.

Dubai teine ja väiksem lennujaam, Al-Maktoumi rahvusvaheline lennujaam, suudab tulevikus eelduste kohaselt vastu võtta lausa 120 miljonit inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles