Galerii: hindud tähistasid lõbusat Holi festivali

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Holi on iidne hindude festival, mida tuntakse ka värvide festivali või armastusefestivali nime all.

Festival saab alguse Holika lõkkega, kuhu inimesed ümber kogunevad, tantsivad ja laulavad. Järgmisel hommikul tuleb rahvas tänavatele ning loobivad üksteist värviliste ning lõhnastatud puudrite ja veega. Kõiki tänaval liiklejaid võib puudriga üle kallata, vahet ei tehta sool ega vanusel, vahendab Telegraph.

Paljudel on kaasas ka trummid või muud muusikalised instrumendid, mida mängida. Traditsiooniliselt ei tohiks festivalil osaleda lesknaised, kellelt oodatakse täielikku pühendumist palvele ning riietumist valgesse. Siiski on viimastel aastatel naised traditsiooni juba vaikselt murdma hakanud ning pidustustest osa võtnud.

Festivali eesmärgiks on mängida, naerda, unustada, andestada ja suhteid parandada. Viimasel ajal on see muutunud ka populaarseks Euroopas ning mitmed riigid ja linnad tähistavad samuti värvide mänguga Holi festivali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles