Nipid kaasreisijatele: kuidas lennukis karjuva lapsega toime tulla?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps
Laps Foto: SCANPIX

Enamik inimesi ei tunne end mugavalt kui nad peavad paluma mõnel lapsevanemal oma kisavat last ohjeldada, kuid ometi võib see osutuda vajalikuks.

Uuringute kohaselt istuks lausa 37 protsenti reisijatest pigem haiseva täiskasvanu, kui kisava lapse kõrval. Nippe selleks, kuidas rahutu põnniga toime tulla jagab Travel and Leisure.

Kui lärmiallika näol on tegu imikuga, siis ei ole midagi teha ja see kisa tuleks lihtsalt ära kannatada. Pigem võiksid beebile ja ta vanematele kaasa tunda, sest kellelgi ei ole selles situatsioonis hea olla. Küll võivad kõrvatropid sind suuresti aidata.

Kui aga mõni vanem laps iseloomu näitab, seda nii kisamise või sinu tooli seljatoe peksmise näol, tuleks probleemiga tegeleda. Lennuki meeskonnaliikmed soovitavad tavaliselt rääkida otse lapsega.

Lapsele avaldab suurt mõju see, kui tema poole pöördub asjasse puutumatu võhivõõras. Kui see ei toimi, tuleks rääkida lapse vanematega. Võib juhtuda, et isegi see ei anna soovitud tulemust, mistõttu tuleks juba kontakteeruda lennuki meeskonnaga.

Lisaks sellele, et meeskonnaliige on nii laste kui vanemate silmis tihti autoriteetne, on neil olemas ka terve arsenal igasuguseid mänguasju, mis lapse tähelepanu suudavad kõrvale juhtida. Tavaliselt leidub lennukis hunnikute viisi värviraamatuid ja muid lastele mõeldud tegevusi, millega aega sisustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles