Kon-Tiki ekspeditsiooni-sarnase retke meeskond sattus merehätta

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kon-Tiki 2
Kon-Tiki 2 Foto: SCANPIX

14-liikmeline meeskond kahel balsapuuparvel sattus merehätta, kui tugev hoovus neid kaasa kandis.

Kon-Tiki 1 ja 2 asusid teele jaanuari alguses Lihavõttesaartelt ning nad soovisid jõuda Valparaiso linna Tšiilis. Tugevad hoovused viisid parved aga kursist väga kaugele. Parv asus umbes 1500 kilomeetri kaugusel Puerto Monttist Lõuna-Tšiilis, vahendab Latino Fox News.

Meeskond saatis häiresignaali välja eelmisel kolmapäeval. Tšiili merevägi saatis parvedele appi lähedalasuva kaubalaeva ning ühtlasi jälgis nende teekonda ülevalt ka lennuk.

Ekspeditsiooni juht Torgeir Higraffi sõnul olid nad turvalisuskaalutlustel sunnitud retke pooleli jätma. Grupp meresõitjaid soovis uurida kliimamuutusi, saastet ning mereelu Vaikses ookeanis.

Meeskonnas oli Norra, Peruu, Mehhiko, Uus-Meremaa, Venemaa ja Rootsi kodanikke.

Tuntud Kon-Tiki alustas oma teekonda 1947. aastal Peruust. Ekspeditsiooni juht Thor Heyerdahl soovis tõestada oma teooriat, et tuuled ja hoovused võimaldasid teha reise Lõuna-Ameerika ja Polüneesia vahel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles