7 viisi, kuidas pikk lennureis edukalt mööda saata

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavöö lennukis
Turvavöö lennukis Foto: SCANPIX

Pikad lennureisid võivad olla tülikad, sest ruumi on vähe, naabertoolis istub keegi võõras ja toit ei ole just ka luksuslik, kuid on siiski meetodeid, kuidas seda kõike paremini taluda.

Independent on kokku pannud nimekirja soovitustest, mis peaks tegema pika lennureisi meeldivamaks ning puhkuse alguse rõõmsamaks.

1. Kaelapadi - kuigi padjaga mööda lennujaama ringi kõndimine tundub veider, siis on see tegelikult üks peamisi asju, mis pikka lennureisi aitab mugavamaks muuta.

2. Korralikud kõrvaklapid - kindlasti peaksid kõrvaklapid summutama ära ümbritseva müra. Nii ei kuule sa lennuki erinevaid veidraid hääli, lapsi või norskavaid naabreid.

3. Kasuta eeliseid - kui oled palju reisinud, võivad teatud lennufirmad lubada sind nende puhketubadesse, kus tihti pakutakse ka mõnd head suupistet ja jooki.

4. Joo vett - kõige olulisem on lennureisi ajal piisavalt vett juua, see aitab vältida liigset uimasust ning peavalusid.

5. Suupisted - võta midagi head kodust kaasa, olgu see siis väike šokolaaditahvel või mõni õun, millega reisi ajal maiustada.

6. Vali õige pagas - kui soovid tingimata reisida äraantava pagasiga, siis veendu, et oled ostnud kvaliteetse kohvri. Nii ei pea sa pidevalt muretsema, kas sinu asjad on ikka terved. Pigem soovitatakse reisida siiski käsipagasiga, sest siis on ootamist ja muud jamamist igati vähem.

7. Mugavad riided - kindlasti tuleks lennukisse selga panna mugavad riided, kuid seejuures tuleks meeles pidada ka elementaarset viisakust ehk ei tasuks minna plätude ja dressipükstega. Pane jalga mugavad jalanõud ja võta kaasa mõni kampsun, sest väsimusest võib tekkida külmatunne, mil on üks hea soe kampsun asendamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles