Jaapanlaste uus trend: nutusessioonid täiskasvanutele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuttev laps
Nuttev laps Foto: SCANPIX

Jaapanis korraldatakse üritusi, kus osalejatel on võimalik end stressi leevendamiseks tühjaks nutta.

Paljudele on tuttav olukord, kus korralik nutt võib leevendada stressi ning pärast pisaratevalamist oleks justkui parem olla. Jaapanis on uus trend, mida tuntakse rui-katsu nime all, kus täiskasvanud kogunevad, et saaksid koos nutta, vahendab Japan Times.

Tavaliselt näidatakse külastajatele mõnd äärmiselt kurba filmi ning lastakse nukra viisiga muusikat. Nii näidati ühel kogunemisel filmi 2011. aastal toimunud Jaapani maavärina tagajärgedest.

Üritustesarja loojaks on 31-aastane paariterapeut Yuka Muroi. Mehe sõnul tekib stressi varjamisest tihti olukord, kus inimene ei tunneta enam üldse emotsioone. Väidetavalt lahkuvad paarikesed nutusessioonidelt alati rõõmsamas meeleolus.

Enamik nututeraapias osalejaid on mehed. Nende sõnul on see suurepärane viis kuidas tööst tulenevat stressi vähendada ning endas selgusele jõuda.

Nagoya tehnoloogiainstituudi emeriitprofessori ja psühhiaatri sõnul on nutmine äärmiselt oluline osa inimese elust. Me ei suuda oma vaimset tervist parandada, kui me ei tunnista endale emotsioone, lisas ta.

Ühe sessiooni hind on umbes kaheksa eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles