Kohad, kus on kõige parem ilm (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus ilm
Ilus ilm Foto: SCANPIX

Puhkust planeerides otsivad inimesed tavaliselt ikka just kõige parema ilmaga kohta, et liigne vihmasadu või tuul reisi ära ei rikuks.

Kuigi kõik puhkajad ei pruugi alati tahta lämmatavalt palavat ilma, siis ilmselt eelistaksid enamik aega mööda saata ilma paduvihmata. PureWow ja Daily Mail on kokku pannud nimekirja paikadest, kus on kõige tõenäolisem kogeda ideaalset ilma.

1. Arizona, Ameerika Ühendriigid -  selles osariigis paistab peaaegu iga päev aastas päike. Kokku on aastas seal keskmiselt 4000 päikeselist tundi, mis loob ideaalse keskkonna imetabase Suure Kanjoni imetlemiseks.

2. Island – Island on tuntud nii oma ilusate liustike ja lummavate virmaliste poolest, kuid ka õhk on seal niivõrd puhas, et juba ainuüksi võimalus seda nautida meelitab turiste ligi. Lisaks on Islandi vesi ka üks puhtamaid maailmas.

3. Namibia -  Namiibias võib turist kogeda kõige tähtede rohkemat ööd. Sealses kõrbes on kuiv ilm ning tähevaatlus on äärmiselt kütkestav. Piirkonnas asub ka mitmeid teleskoobifarme, kust saab tähti lähemalt vaadata.

4. Kongo Demokraatlik Vabariik – ideaalse olukorra loob Kongos just tuulevaikne ilm. Keskmine tuule kiirus on selles Kesk-Aafrika riigis kõige väiksem, mistõttu ei pea turistid kunagi muretsema sassi läinud soengute või ära lennanud mütside pärast.

5. Kanada – väidetavalt leiab Kanadast kõige paremad lumetingimused suusatamiseks. Washingtoni mäele langeb väidetavalt aastas kõige rohkem lund.

6. Küpros – saareriiki kiidetakse parima niiskuse poolest. Kuigi niiskus ei tundu selline asi, mida puhkuse ajal just palju nautida tahaks, siis lõõmavas kuumuses on see tegelikult igati abiks nähtus.

7. Tšiili – selleks, et olla kindel, et puhkuse ajal ei saja ka üht piiska vihma, tuleks suunduda Aricasse Tšiilis, sest seal sajab kõige vähem vihma kogu maailmas. Keskmiselt sajab seal maha 0,7 millimeetrit vihma aastas.

8. Brasiilia – kõige troopilisema kliimaga paik maailmas. Kui soovid puhkusel külastada mõnd troopilist kohta, siis pole selleks paremat kui kõige suurem vihmamets Amazonas. Vihmamets on koduks 1700 linnuliigile, 578 imetajaliigile ja 651 roomajaliigile. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles