Purskkaevud, mis teenivad miljoneid (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trevi purskkaev Roomas
Trevi purskkaev Roomas Foto: SCANPIX

Turistidel on tihti kombeks mõnd purskkaevu külastades endast sinna ka veidike sente maha jätta ning selgub, et nii võib lõpuks purskkaevust sadu tuhandeid kokku korjata.

Teadaolevalt on kõige rohkem teeninud Trevi purskkaev Roomas, kus 2011. aastal võeti välja vaatamisväärsuse aastapalk, 914 000 eurot. Las Vegase Bellagio purskkaev teenis ühe aastaga aga 11 000 eurot, vahendab Daily Mail.

Trevi purskkaev Roomas - purskkaevu puhastatakse müntidest iga päev ning teenistus võib küündida isegi kõrgemale 3000 eurost. Purskkaev tõmbab ligi ka pikanäpumehi, kellest üks suutis aastakümneid magnetiga iga päev ligi 1000 eurot välja püüda. Nüüd on aga võimud natuke tähelepanelikumad ning kogu purskkaevu teenistus annetatakse heategevusse.

9/11 memoriaali purskkaev New Yorgis - 2014. aastal saadi purskkaevust kätte kokku 2500 eurot, kuid ametivõimud rõhutavad, et purskkaevu raha viskamine on keelatud ning seega ei tohiks turistid seda edaspidi ka teha. Memoriaalis asub ka Põhja-Ameerika suurim inimkätega tehtud kosk.

Bellagio purskkaev Las Vegases - purskkaevu on näidatud mitmes filmis ja seriaalis ning lisaks toimub seal iga päev mitmeid vaimustavaid vee-etendusi, mistõttu tõmbab paik ligi palju turiste. Purskkaevu puhastatakse iga kuu ning mõned aastad tagasi leiti sealt kokku 11 000 eurot, mis annetati heategevusele.

Disneylandi teemapargid Ameerika Ühendriikides - kõikides Disney parkides võib leida mitmeid purskkaevusid. 2014. aastal võeti neist välja kokku 16 000 eurot, mis annetati heategevusele.

Buckinghami purskkaev Floridas - kuigi tegemist on ühe suurima purskkaevuga terves maailmas, ei leia sealt just kuigi palju sente. Nii teenis see purskkaev aastas kõigest 180 eurot. Väidetavalt ei ole Chicago külastajad just eriti varmad raha vette viskama, kuna ka linna kõik teised purskkaevud on sentidest üldiselt puhtad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles