Ameerika Ühendriikide õpilast hoitakse Põhja-Koreas kinni

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frederick Warmbier pressikonverentsil
Frederick Warmbier pressikonverentsil Foto: SCANPIX

Ühendriikide õpilast hoitakse Põhja-Koeras kinni alates jaanuarist ning nüüd avanes tal võimalus anda pressikonverents.

21-aastane noormees Virginia ülikoolist külastas riiki turistina. Teda süüdistatakse hotellist poliitilise loosungi varastamises ning soovis seda endaga Ühendriikidesse kaasa viia. Süüdistuses seisis veel, et ta on tegutsenud riigi suhtes vaenulikult Ameerika Ühendriikide valitsuse vaikival nõusolekul, vahendab Lonely Planet.

Pressikonverentsil tänas mees kõiki tulijaid ning Põhja-Korea valitsust selle eest, et ta sai võimaluse vabandada oma kuriteo eest. «Mul ei ole oma tegude pärast kunagi nii häbi olnud kui nüüd,» lisas mees. Ühtlasi palus noormees nuttes Põhja-Korea valitsust mõelda ka tema vanemate peale ja lasta ta tagasi koju.

Põhja-Korea on seadnud turistidele väga kindlad reeglid ning kõik giidid järgivad neid piinliku täpsusega. Hetkel töötatakse selle nimel, et noormees tagasi kodumaale toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles