5 tehnoloogilist arendust, mis muudavad lennundust (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aribus A350
Aribus A350 Foto: SCANPIX

Hiljuti toimus Shanghais suur lennundusnäitus, kus esitleti uusi tehnoloogiaid, mis tulevikus hakkavad lennundust mõjutama.

Viimasel ajal on palju kõlapinda leidnud erinevat sorti uued istmed, kuid muutuseid, mida oodata, on veel palju.

1. 3D prinditud varuosad - väidetavalt on rohkem kui 1000 varuosa Airbus A350 lennukil 3D prinditud. Ilmselt on tegu ka trendiga, mis näitab järjest kasvavat suunda. 3D prinditud osad vähendavad juppide hinda ning oluliselt väiksem on ka tarneaeg.

2. Topelt meelelahutust - lisaks ekraanidele toolide seljatugedel saavad varsti kõik reisijad ka pihku tahvelarvuti. Sellega loodetakse tekitada inimesele kodusemat tunnet, sest ka kodudes istuvad inimesed tihti telefonis käes teleka ees.

3. Silmade liikumise jälgimine - see seadeldis on peamiselt suunatud äri- ja esimese klassi reisijatele, kes ei ulatu oma puutetundliku ekraaniga telekat puudutama. Uus tehnoloogia jälgib nende silmade liikumist ning selle abil saavad reisijad vahetada kanaleid ja teha muid toiminguid.

4. Ühte koonduvad rakendused - hetkel on igal lennujaamal eraldi rakendus, mis annab infot just konkreetse lennujaama kohta. Tulevikus on aga võimalik telefoni laadida alla vaid üks rakendus, mis koondab endasse kokku kõikide lennujaamade info ning annab seda reisijale vastavalt tema asukohale.

5. Virtuaalse reaalsuse treeningud - piloote hakatakse tulevikus koolitama virtuaalses reaalsuses. Neile antakse prillid, mille abil nad istuvad justkui kokpitis ning saavad nii õppida lennuki juhtimist. See peaks oluliselt vähendama õpingute hinda ning samuti teeks see koolitamise lihtsamaks, sest kaoks ära simulatsioonitubade vajadus

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles