Eile esitleti uut reisiraamatut, kus on peidus üle 60 sihtkoha (2)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Metsküla raamat «Maailma peal ripakil»
Liina Metsküla raamat «Maailma peal ripakil» Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Noor reisihuviline Liina Metsküla on käinud rohkem kui 60 erinevas riigis, nüüd on tema lood jõudnud ka raamatu «Maailma peal ripakil» kaante vahele.

Raamatus räägib kõigest 24-aastane reisisõltlane üksi reisimise võludest ja valudest, reisil töötamisest ja seeläbi rännakute finantseerimisest ning paljust muust. Seiklusi leiab paljudest sihtkohtadest, Põhja-Koreast Brasiiliani.

«Üksinda reisimise eeliseks on kindlasti see, et ma tunnetan seda kohta palju paremini. Kui ma olen kellegagi koos, siis ma ei pane nii palju ümbritsevat tähele, kui ma olen üksinda, siis ma vaatan palju rohkem ringi ja märkan asju ning kohtun paljude inimestega,» rääkis Metsküla.

Reisinud rohkem kui 60 riigis, peab Metsküla lemmikuks Rio de Jainerot Brasiilias: «Rio de Jainero tekitas minus hea tunde, ma kõndisin tänaval ja mul oli hea olla,» pajatas ta.

Lisaks sisaldab reisiraamat ka praktilisi nõuandeid, kuidas odavalt reisida, mida reisile kaasa võtta ning kuidas reisil olles töötada.

Katkend raamatust «Maailma peal ripakil»

«Istume kell kuus hommikul hotelli fuajees ja ootame, et meile järele tuldaks. Kell on pool seitse ja ootame ikka veel. Hotellitöötaja helistab turismibüroosse, kust kinnitatakse, et auto on varsti tulemas. Juht saabub kell seitse hommikul, väites rõõmsameelselt, et just sel ajal ta tulema pidigi.

Taj Mahali juures on massiliselt inimesi. Järjekordi on kaks:üks indialastele endile ja teine välismaalastele. Iseenesestmõistetavalt on välismaalaste pilet kordades kallim. Meie giid on aga täielik suslik ja suudab meid mingil moel järjekorrast läbi närida.

Taj Mahali nähes jääb suu lahti....»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles