Pilootide kõige hullem vaenlane on... (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piloot
Piloot Foto: SCANPIX

Uuringust selgus, et pilootide hullim vaenlane on kõhugripp, mis on vastutav väga paljude juhtude eest, kus piloot ei ole saanud enam oma tööd korrektselt teha.

Austraalia transporditurvalisuse amet uuris kokku 113 juhtumit nelja aasta vältel, kui piloot ei saanud tööd jätkata ning 45. korral oli põhjuseks kõhugripp või toidumürgitus. Järgmiseks suureks ohuks olid rünnakud laserkiirtega, vastutades 11 juhtumi eest, vahendab news.com.au.

Teiste põhjustena toodi välja veel pimesoole probleeme, merehaigust ja lennuki heitgaaside tekitatud ebameeldivat lõhna. Raportis toodi ka välja, et kuna enamik juhtumeid leidis aset reisilennukite pilootidega, siis reaalset ohtu reisijatele tegelikult ei olnud, kuna lennukis on alati rohkem kui üks piloot.

Piloodid saavad ka koolitust, kuidas sellistes situatsioonides toime tulla. Samuti ei tohi piloodid kunagi enne lendu ega ka lennu ajal süüa sama toitu. Tavaliselt on olemas alati ka valvemeeskond, kes vajadusel saab mõne liikme välja vahetada, seda siiski küll ainult enne lendu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles