Lufthansa paneb lennukitesse õhemad istmed

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued istmed on kergemad.
Uued istmed on kergemad. Foto: Lufthansa

Lufthansa investeerib 170 miljonit eurot, millega uuendab oma 180 lennuki sisustuse, vahetades välja 32 000 istet senistest oluliselt kergemate vastu.

Uued istmed on kergemad ja õhemad, jättes 4 cm rohkem jalaruumi, mis muudab istumise mõnevõrra mugavamaks.

«Oma uute, senistest mugavamate istmete, täielikult uuendatud lennukikabiinide ja parema teenindusega lennu ajal tõstame oma teenuse kvaliteedi Euroopa liinidel uuele tasemele,» ütles Lufthansa Saksamaa lennufirma juhatuse liige Thierry Antinori Frakfurdis toimunud esitlusel.

Eriti uhked on sakslased oma uute lennukiistmete üle, mis võtavad vähem ruumi ja võimaldavad lisada igasse lennumasinasse kaks lisarida. Kokku lisandub 2000 uut istekohta, mis vastab kahe Airbus A320 mahtuvusele. Uute istmetega tuleb juurde ka pagasiruumi, aga näiteks söögilauad on väiksemad kui enne.

Uuenduse tulemusena on üks istmerida 12 kg vanast kergem. See omakorda vähendab kütusekulu ja suurendab lendude tulusust. Ka on uued istmed juhtkonna väitel vanadest mugavamad ja keskkonnasõbralikud - need on valmistatud nahast ja on kroomivabad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles