Uus eestlaste reisilemmik on Kreeka

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist Ateenas
Turist Ateenas Foto: SCANPIX

Eile alanud rahvusvahelise turismimessi Tourest 2016 müüginumbrite põhjal võib väita, et selle aasta eestlaste reisieelistustes on kindlalt esikohal Kreeka.

Go Traveli turundusjuhi Anu Vane sõnul on maailma sündmused muutnud eestlaste sihtkohaeelistusi. „Kui möödunud aastal viis pool eestlaste suvereisidest Türki, siis sel aastal on Kreeka teinud selge võidukäigu,” ütles Vane. “Ühelt poolt on põhjuseks kindlasti Türgi ja Venemaa pingestunud suhted ning riigis esinenud terroriaktid, aga teisalt on Eesti reisikorraldajad tänavu väga usinalt Kreeka sihtkohtade valikut täiendanud.”

Uute sihtkohtadena on lisandunud Lõuna-Kreekas asuvad Peloponnesose poolsaar, Lefkada piirkonna kuurordid ja Zakynthose saar. Tõelise pärlina on tänavu septembris kavas kaks otsereisi vast kõige kuulsamale Kreeka saarele Santorinile. Jätkuvalt on populaarsed ka Kreeta, Rhodos ja Korfu. Vane sõnul mängib Kreeka sihtkohtade populaarsuse kasvus kindlasti oma osa ka hind. “Kreeka pakettide hinnad on täiesti võrreldavad Türgi omadega, Tourestilt leiab reisipakette alates 295 eurost,” ütles Vane.

Kreekale järgnevad pingereas senine konkurentsitu lemmik Türgi ja Egiptus. Egiptuse reiside müük on endiselt aktiivne, kuigi eelmise aastaga võrreldes tuntavalt langenud. „Kui vaatame näiteks kevadise koolivaheaja perioodi, sõitis Egiptusesse ligi pool meie käest reisipaketi ostnutest, aga tänavu jääb see protsent 15 kanti,“ kommenteeris Vane.

Kreeka, Türgi ja Egiptuse järel jõudsid müügi edetabelis kõrgetele kohtadele ka Bulgaaria, Portugal, Dubai ja Tai. Talvistest sihtkohtadest on Dubai ja Tai kõrval tavapäraselt populaarne Tenerife, samuti sel hooajal esmakordselt otselendude valikusse tulnud Lanzarote.

Lennupiletimüügist domineerivad Prantsusmaa ja Itaalia sihtkohad, palju küsitakse ka kauglendusid Aasiasse ning Lõuna- ja Põhja-Ameerikasse. „Üldiselt tundub, et sel aastal tehakse reisiplaane avatumate silmadega. Kuna tavapärased lemmiksihtkohad on muutunud ebakindlaks, otsitakse alternatiive – soodsama hinna ja lühema lennu tõttu eelkõige Vahemere ümbrusest, aga ka kaugemalt, eelkõige Aasia suunalt,“ kommenteeris Vane.

Rahvusvaheline turismimess Tourest 2016 toimub sel aastal juba 25. korda. Eesti Näituste hallis toimuv mess jääb avatuks kuni pühapäevani, reisimessil on esindatud üle 500 eksponendi enam kui 20 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles