Maanteemuuseum tutvustab Tourestil uut püsinäitust

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maanteemuuseum Põlvamaal Kanepi vallas Varbusel.
Eesti maanteemuuseum Põlvamaal Kanepi vallas Varbusel. Foto: Margus Ansu

Eesti Maanteemuuseum osaleb 12.-14. veebruaril Eesti suurimal turismimessil Tourest 2016. Kaasa on võetud 20. sajandi alguse hobusaan, mis tutvustab ilmekalt maikuus avatavat hobuajastule keskenduvat uut püsinäitust.

Uhke saani ajalugu ulatub 20. sajandi esimesse poolde, kus sellist sõiduriista said endale lubada eelkõige vaid mõisnikud, ametnikud, arstid ja muu jõukam rahvas. Väga kehvas seisus saan jõudis maateemuuseumisse 2011. aastal, kus Üllar Meho selle restaureeris. 

Messikülastajate kaasamiseks on muuseumil kaasas fotoboks, millega saab teha endast meeleoluka  pildi väärika saani taustal ja seda koheselt oma sõpradega sotsiaalmeedias jagada. Samuti saab Tourestil ülevaate maanteemuuseumi kirevast suvesündmuste kavast ning kergitame saladusloori ka juulis etenduvalt suvelavastuselt.

Maanteemuuseum tutvustab messil enda tegemisi ühisel pinnal Põlvamaa teiste ettevõtjatega. Puhkust veetma kutsuvad Setomaa, Mooste Mõis, Kagureis, Piusa Koobaste Külastuskeskus ja Pokumaa. Nagu turismimessile kohane, pakutakse külastajatele lisaks üldisele infole ka vahvaid esitlusi ja degusteerimisi. Sotsiaalmeedia vahendusel toimub ka Põlvamaa teemaline reisimäng.

Maanteemuuseum ootab kõiki külastajaid uudistama Põlvamaa messiboksi.

Maikuu esimesel päeval avatakse Varbuse postijaamas uus teede ja kommunikatsiooni ajaloost kõnelev püsinäitus „Head teed!“, mis otsib vastust küsimusele, kuidas on maailm teede rajamise ja kiiruste kasvamisega muutunud.  Postijaama peamaja teisel korrusel avab uksed lastemuuseum, kus avastamist ootab hobuajastuhõnguline mängumaa,  tuues läbi mängu tee- ja liiklusajaloo ka kõige nooremate muuseumikülastajateni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles