Eestlaste kevadise koolivaheaja lemmiksihtkohad on Euroopas

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
lapsed rannas
lapsed rannas Foto: SCANPIX

Eestlased reisivad kevadisel koolivaheajal kõige rohkem Euroopasse, peale populaarsete Kanaari saarte on välja müüdud peaaegu kõik suusareisid Prantsusmaale ja Itaaliasse.

Reisibüroo Go Travel turundusjuhi Anu Vane sõnul on erakordne, et lisaks päikese nautimisele, mida varakevadine Lõuna-Euroopa juba pakkuda suudab, on jõuliselt pildile kerkinud suusareisid Prantsusmaa ja Austria Alpidesse ning Itaalia Dolomiitidesse. Üheks põhjuseks võib pidada paljude Eesti koolide võimalust pidada kevadvaheaega just neile sobival ajal.

«Näiteks mitmel suurel Tallinna ja Harjumaa koolil, nagu Reaalkoolil, Inglise Kolledžil ja Viimsi koolil polegi märtsis traditsioonilist vaheaega, vaid suusavaheaeg veebruari lõpus,» ütles Anu Vane. «See mõjutab ka reisiotsuseid ja kuna veebruaris suurt suvesooja Euroopast veel ei leia, minnaksegi suusatama.»

Võrreldes eelmise aasta märtsivaheajaga on ligi kaks korda kasvanud Kanaari saartele reisimine. Kui eelmisel aastal sõitis kevadist vaheaega Kanaaridele veetma veerand kõikidest reisipaketi ostnud inimestest, siis tänavu märtsis lendab Tenerifele või Lanzarotele iga teine puhkusereisiklient.

«On näha, et Kanaari saarte populaarsus on kasvanud Egiptuse reiside vähenemise arvelt,» ütles Vane. Eelmisel aastal oli eestlaste märtsivaheaja lemmiksihtkoht Egiptus 61%-ga, tänavu reisib Go Traveli kaudu sinna vaid 14% kõikidest klientidest.

Anu Vane hinnangul on Eesti reisija muutunud viimaste aastatega teadlikumaks soodsate puhkusepakettide suhtes ning ootab kannatlikult ära parimad pakkumised. Seetõttu on oodata innukat ostlemist eeloleval nädalavahetusel 25. korda peetaval turismimessil Tourest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles