7 asja, mida saad näha vaid sel aastal

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monarhliblikas
Monarhliblikas Foto: SCANPIX

Reisimiseks on küllaldaselt põhjust, kuid on mõned asjad, mis juhtuvad võib-olla vaid korra elus, mistõttu tasub reisiteekond sel aastal kindlasti jalge alla võtta.

News.com.au on kokku pannud nimekirja põnevatest sündmustest ja nähtustest, mida on võimalik kogeda vaid 2016. aastal.

1. Suveolümpiamängud Rios - niigi elav linn lööb sel aastal erakordselt lõkkele, kui sinna kogunevad lisaks tavapärastele kultuurihuntidele ka suured spordisõbrad.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: VANDERLEI ALMEIDA/AFP

2. Monarhliblikate ränne - kuigi monarhliblikad asuvad lõuna poole teele igal aastal, siis sel korral ootab ees midagi erilist. 2016. aastal asub teele kolm korda rohkem liblikaid, looduse vaatemängu saab nautida Michoacanis Mehhikos.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: Sonia Altizer/REUTERS

3. Tsukiji kalaturg kolib - kuulus kalaturg on olnud üks turistide meelispaiku Tokyos. Juba öösel kell 3 saabuvad esimesed kalamehed saagiga, pärast mida kestab äge rebimine varaste hommikutundideni. Nüüd, pärast 81. aastat, vahetab maailma suurim kalaturg asukohta, seega on viimane võimalus näha seda oma esialgses paigas.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: YOSHIKAZU TSUNO/AFP

4. Shakespeare'i 400. surma-aastapäev - sel aastal möödub Shakespeare'i surmast 400 aastat ning seega on Inglismaal oodata suuri mälestusüritusi. King's College London on kokku pannud terve hulga etendusi, filme, kontserte ja näituseid, mida läbi aasta rahvale näidatakse. Külastajatel on võimalik näha nii vähemtuntuid kui ka maailmakuulsaid Shakespeare'i etendusi.

Shakespeare'i kodu, Foto: Scanpix
Shakespeare'i kodu, Foto: Scanpix Foto: /©The Image Works / TopFoto

5. Merkuuri reis - 9. mail reisib Merkuur päikese eest läbi ning kuigi seda nähtust on võimalik vaadelda pea igal pool maailmas, siis parimad kohad selleks on siiski Maroko, Kanaari saared ja Atacama kõrb Tšiilis.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: Drachev Viktor/TASS

6. Pearl Harbori rünnaku aastapäev - 7. detsembril täitub jaapanlaste rünnakust Pearl Harborile 75 aastat. Selle sündmusega tõmmati Ameerika Ühendriigid Teise maailmasõtta. Loomulikult ei lase ameeriklased seda tähtpäeva ka niisama mööda vaid Hawaiil on oodata nädalapikkust ürituste rada, mis kõik on üht või teistpidi seotud kuulsa rünnakuga sealsele sadamale.

Arizona memoriaal Pearl Harboris, Foto: Scanpix
Arizona memoriaal Pearl Harboris, Foto: Scanpix Foto: Kent Nishimura/AFP

7. Namiibia kaelkirjakute märgistamine - 2016. aastal võetakse Namiibias ette suur projekt, mille käigus plaanitakse panna kaelarihmad kõikidele sealsetele kaelkirjakutele. Kõigil, kes soovivad looduskaitseprojektist osa võtta, saavad osaleda üheksa päevasel retkel, kus keskendutakse loodushoiule. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: /Caters News Agency
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles