Avastati Buddha esimese jutluse paik

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buddha kuju
Buddha kuju Foto: Scanpix/AP

Arheoloogid avastasid Nepalis posti augu, kus usutavasti pidas Buddha oma kõige esimese jutluse pärast valgustuse saamist. 

Arheoloogid jätkavad väljakaevamistega lootes, et võivad piirkonnast veel sarnaseid auke leida. Eksperdi sõnul viitab augu ehitus ja struktuur ning kasutatud materjal sellele, et see pärineb Buddha ajast. Lisaks tõestab leid, et piirkonnas asus tol ajal hästi majandatud asustus, vahendab Kathmandu Post. On teada, et Buddha suundus Nepali vahetult pärast valgustuse saamist, mis annab alust arvata, et see võib tõe poolest olla esimene koht, kus ta jutlust pidas.

Varem on Nigrodharam piirkonnas väljakaevamisi teostatud 1962. aastal ning tollane väljakaevamiste juht Debala Mitra jõudis järeldusele, et leitud varemed võivad olla ehitatud enne 7. sajandit.

UNESCO konsultant Basanta Bidari ütles, et edasised pinnase-, luu- ja süsiuuringud aitavad selgitada välja rohkem detaile leiu kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles