Sakkov: Tallinna lennujaam pole ilma pärast kunagi kinni olnud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles, et lennujaam pole veel kunagi ilmastiku pärast kinni olnud ja seda pole ka nüüd karta, küll aga saab karmi vatti koristusmeeskond.


«See lumeuputus on muidugi juba liiga kaua kestnud ja lõppu pole näha,» ütles Sakkov. Ta lisas, et pidev lumesadu tähendab lennujaamale lõputuna näivat lumenühkimist. Enam ei mahu kogu kokku lükatud lumi territooriumile ära ja seda on hakatud välja vedama.

Prioriteedid on maandumisrada, ruleerimisrada, parkimisplatsid ja terminali esine, mis kõik peavad Sakkovi sõnul mitte lihtsalt korras, vaid ideaalses korras olema. Kui jõudu üle jääb, üritatakse ka lennujaama ümbrus klientide tarvis puhas hoida, kuid sellega on mõningaid raskusi.

Pidevalt on töös 9 lumesahka ja 11 traktorit. Sakkov ütles, et on rajameistritele, kes käivad tööl vahetustega, ääretult tänulik, sest need töötavad võimete piiril. Lennujaamale tähendab pikalt kestev suur lumesadu ka lisakulu ületundide ja kütuse tõttu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles