Kõige veidramad vaatamisväärsused Ameerika Ühendriikides

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tino Soriano / National Geographic Creative, Cadillaci farm
Tino Soriano / National Geographic Creative, Cadillaci farm Foto: SCANPIX

USA on imedemaa, kus meelepärast leiab endale igaüks, nii on ka veidraid vaatamisväärsuseid igat sorti meelelahutust otsivale turistile.

Kuigi ilmselt veidraid leide on Ühendriikides üsna palju, on Business Insider kokku pannud nimekirja mõnest värvikamast.

1. Kaunistatud WC-potikaante muuseum, Texas. Muuseumist võib leida hulgaliselt kaunistatud potikaasi.

2. Farnham Colossi ehk Hiiglaste Maailm, Lääne-Virginia. Selles piirkonnas on võimalik tunda end ülimalt väikesena.

3. Leila juustemuuseum, Missouri. Juustemuuseumis on mitmeid juustest tehtud ehteid ja kaunistusi. Väidetavalt võib sealt leida ka Michael Jacksoni juuksesalkusid.

4. Müstiline koht, Kalifornia. Koht tekitab illusiooni, justkui oleksid koguaeg kaldteel.

5. Pabermaja, Massachusetts. Maja ehitust alustati juba 1922. aastal ning nüüd võib ajalehtedest tehtud majas leida isegi klaveri.

6. Soola- ja pipratooside muuseum, Tennessee. Kokku on seal võimalik näha peaaegu 20 000 erinevat soola- ja pipratoosi.

7. Tuumajäätmete seiklusrada ja muuseum, Missouri. Muuseumis on võimalik näha Ühendriikide kõige suurema lõhkeainetetehase ajalugu.

8. UFO vaateplatvorm, Colorado. Üks kohalik elanik on niivõrd veendunud, et seal piirkonnas on võimalik UFOsid näha, mistõttu on ta sinna ehitanud nende vaatlemiseks ka spetsiaalse torni.

9. Maisipalee, Lõuna-Dakota. Hoone on kaunistatud erinevat värvi maisiga. Külaliste rõõmuks on palees ringi uudistamine tasuta.

10. Ben and Jerry jäätiste surnuaed, Vermont. Firma omanikud on aastate jooksul mõelnud paljudele erinevatele maitsekombinatsioonidele ning nad soovisid mälestada viisakalt neid maitseid, mis kunagi turule ei jõudnud.

11. Halva kunsti muuseum, Massachusetts. Üsna suure kollektsiooniga muuseumil on Massachusettsi osariigis mitu asukohta.

12. Cadillaci farm, Texas. Farm asub kuulsa Route 66 ääres. Otsapidi maasse kaevatud Cadillacid on väidetavalt sama nurga all, mis Giza püramiidid Egiptuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles