Pühad toovad Eestisse erakordselt palju Vene turiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise talve jõuluturg Raekoja platsil.
Eelmise talve jõuluturg Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits

Eesti Vabariigi saatkond ja konsulaadid Venemaal on palunud saata lisatööjõudu, et suuta teenindada kõiki neid, kes soovivad tulla talvepühadeks Eestisse.

Välisministeeriumi pressiesindaja Helen Ritsi sõnul kasvab viisataotluste arv tavapäraselt suvekuudel, kuid eriti suurt huvi Eestisse reisimise vastu tuntakse aasta lõpus seoses pühade ja aastavahetusega.

«Välisministeerium on oma Venemaa esindustesse novembriks ja detsembriks, kui viisataotlusi laekub tavalisest arvukamalt, abijõude saatnud ja saatmas, et kõigi soovijate taotlused saaksid õigel ajal ja kiiresti menetletud,» ütles Rits.

Kokku saadab välisministeerium tema sõnul novembriks ja detsembriks oma Venemaa esindustesse appi 15 konsulit ja 27 viisasisestajat. Eesti esindused Venemaal on tänavu üheksa kuu jooksul vastu võtnud 57 768 viisataotlust.

Tallinna ettevõtluse arendamise osakonna turismiosakonna peaspetsialisti Irina Svidlovi sõnul on üheksa kuuga pealinna külastanud sama palju venemaalasi kui kogu 2009. aasta jooksul ning jõuludeks ja aastavahetuseks oodatakse rekordarvu külalisi Venemaalt.

18. oktoobrist 14. novembrini korraldati ka Tallinna ettevõtlusameti talvekampaania, mis tutvustas moskvalastele ja peterburlastele talvepuhkuse võimalusi meie pealinnas. Veebruari lõpuni on avatud veebileht www.zima.tallinn.ee.

Radisson Blu Hotel Olümpia esindaja Vitali Makejev ütles, et nende hotellis on vene turistide jaoks koostatud spetsiaalne venekeelne programm ja eriline menüü. Kõik toad on aastavahetuseks välja müüdud.

«Meie aastavahetuse pakettide müük käib suuremas osas reisibüroode vahendusel ja tänavune nõudlus on üks suuremaid võrreldes eelmiste aastatega,» sõnas Makejev. «Vene turistid kulutavad hotellis väga erinevalt, kuid aastavahetuse peo eest on nad nõus maksma rohkem kui inimene Lääne-Euroopast, kus aastavahetuse tähistamise kultuur on siiski teine.»

ASi Tallink Grupp kommunikatsioonijuht Luulea Lääne kinnitas, et ka kõigis nende grupi Tallinna hotellides on toad juba välja müüdud. Vabu tubasid oleks taas pakkuda alles 5. jaanuarist.

Lääne sõnul on kahe hotelli – Tallink Spa ja Pirita TOP SPA – aastavahetuspidude programm kokku pandud eelkõige venekeelseid külastajaid silmas pidades.

«Spaa-hotelli aastavahetuspeo piletid on juba ammu välja müüdud. Üllatus see ei ole, sest peaesinejaks on seal Anne Veski,» rääkis Lääne. Pirita TOP SPA hotelli aastavahetuspeole «Vivat Itaalia», mille peaesinejaks on George Montagner Band Itaaliast, on veel pileteid.

Lääne sõnul on nende hotellide aastavahetuspeod venekeelsete õhtujuhtidega ning ka muusikute ja repertuaari valikul on arvesse võetud just venekeelse publiku soove.

Swissôtel Tallinn hotelli müügijuht Svetlana Gri rääkis, et nende hotellis on aastavahetuseks toad välja müüdud, kuid on jäänud mõned piletid aastavahetuspeole, mida juhivad «Subboteja» saatejuhid Aleksandr Zukerman ja Mihhail Vladislavlev eesti, inglise ja vene keeles. Peopileti hind on 145 eurot ehk ligi 2269 krooni.

Tallinna ühe kallima hotelli Schlössle aastavahetuse kava on ingliskeelne ning ühe öö jooksul tähistatakse uue aasta saabumist kolm korda: Gruusia, Vene ja Eesti aja järgi. Saateks mängivad ja laulavad Laura, Urban Symphony ja Mari-Leen.

Peopilet õhtusöögi ja šampusega maksab 260 eurot, diskole pääseb pärast keskööd 100 euro eest. «Vabu tubasid meie hotellis pole,» rääkis ürituse korraldaja Rene Kirsipuu. «Meie aastavahetuspeo külalistele tuli otsida majutust teistest viietärnihotellides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles