Niagara juga tehakse veest tühjaks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niagara kosk
Niagara kosk Foto: Scanpix/AFP

Niagara jõge ületavad kaks 115-aastast silda, mida plaanitakse uuematega asendada, mistõttu tuleb kuulus juga ajutiselt veest tühjaks teha.

Kuivakas plaanitakse teha siiski vaid Ameerika Ühendriikide poolel asuv kosk ning selleks on plaanis juhtida kõik vesi Kanada poole peale, vahendab CNN.

Kose vee ümberjuhtimine on vajalik, sest olemasolevad 115-aastased sillad on vaja lammutada ning seejärel silla osad eemaldada. Samuti on vaja uued sillad ehitada kuivades tingimustes, et kindlustada nende kvaliteet.

Uute sildade ehitamine võtab aega umbes 9 kuud ning kohalikud proovivad kose ajutist olekut kasutada turistide ligitõmbamiseks, kuna võimalust näha koske kuivana ei tule uuesti ilmselt enam nii pea. Turiste peaks ligi tõmbama ka asjaolu, et kuna Ameerika Ühendriikide poolne kosk on kuiv ja kogu vesi suunatud Kanada poolele, siis on sealne kosk eriti veerikas ning pakub palju vaatamisilu.

Kosk tehti veest tühjaks ka 1969. aastal, kui sooviti teada saada kui stabiilne on sealne olukord. Siiski ei hakata koske veel veest tühjaks tegema, sest plaan on alles idee tasandil, mistõttu võib tegevus pihta hakata alles mitme aasta pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles