10 kõige nõmedamat asja, mida lennukis teha ei tohiks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patric Stewart näitab, milline on tüütu lennureisija
Patric Stewart näitab, milline on tüütu lennureisija Foto: SCANPIX

Pärast pikka aega erinevates lennujaama järjekordades ootamist ning turvakontrollis koti laiali laotamist tahaksid enamik reisijaid lennukis lihtsalt lõõgastuda, kuid alati ei ole see võimalik.

Lennu ajal kaasreisijate tüütamine ja ebaviisakalt käitumine on muutunud niivõrd tavapäraseks, et Londoni lennujaam otsustas välja anda brošüüri, kus kirjeldatakse sobilikku käitumist, vahendab Independent.

London City Airport viis läbi rahvaküsitluse, et selgitada välja, millised tegevused ajavad kaasreisijaid lennu ajal kõige enam endast välja.

1. Seljatugi - seljatoe taha laskmine nii palju, et teisele inimesele enam üldse ruumi ei jää häirib 63% vastanutest.

2. Käetoed - käetugesid  tuleb lennukis tihtipeale naabriga jagada ja peetakse väga tüütuks kui üks reisija käetoe enda alla haarab.

3. Ülbus - ülbe käitumine pardameeskonnaga ei jäta head muljet ning seda peetakse üleüldiselt ebameeldivaks.

4. Liiga suur käsipagas - kui reisid käsipagasiga, mis kusagile ära ei mahu ja kust on keeruline midagi üles leida, häirid oma rahmeldamisega ka kaasreisijaid.

5. Jutustamine - enamjaolt reisitakse ikka mitmekesi ja tore on jutustada, kuid seda ei tohiks teha liialt kõvasti.

6. Kiirustamine - teiste reisijate närvide säästmiseks ei tasuks pärast lennuki maandumist püsti karata ja ukse poole jooksma hakata. Sellist käitumist peavad häirivaks 40% küsitlutest.

7. Nihelemine - pidev tõusmine, et pagasiriiulilt midagi võtta on samuti kaasreisijatele ebamugavust tekitav.

8. Laiutamine - kõik tahaksid mugavalt jalgu sirutada, kuid selleks ei sobi kindlasti enda jalgu panna eesolevate istmete vahele. Nii segad teisi inimesi ja keegi ei tahaks võõraid varbaid enda ja reisikaaslase vahel näha.

9. Vandumine - kõvahäälne vandumine tekitab pahameelt paljudes reisijates, eriti kui läheduses on väikesed lapsed.

10. Vaate blokeerimine - aknast on alati tore välja vaadata, kuid seda tahaksid mõnikord teha ka need, kes ei saanud kohta akna ääres, mistõttu oleks viisakas vahepeal ka rahulikult istuda, et teistel avaneks võimalus aknast välja kiigata.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles