2016. aasta populaarseimad sihtkohad

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiss puhkusel
Poiss puhkusel Foto: SCANPIX

Reisihuvilistel on rohkesti põnevat, mida 2016. aastalt oodata, sealhulgas nii eksootilisi kui ka koduseid sihtkohti.

Postimees on kokku koondanud reisiennustused cntraveller.com, guardian.com, independent.com, telegraph.com, purewow.com, dailymail.com, huffingtonpost.com ja buzzfeed.com lehtedelt.

Kuuba - varsti avanevad ameeriklaste teed Kuubale, mis toob kindlasti kaasa ka lääneliku eluviisi sissetungi. Seetõttu, et näha veel senist tõelist Kuubat, tuleks sinna reisida just tuleval aastal, enne kui McDonald's ja Coca Cola Kuuba turule sisenevad.

Iraan - iseseisvalt on sinna reisida küll keerukas, kuid järjest enam turismifirmasid on hakanud tegema reise Iraani. Rikkalikud turud, ilusad mošeed ja võrratud aiad on Lähis-Ida riigi kindlaks tunnuseks. Pika ajaloo ning sooja kultuuriga Iraan ootab 2016. aastal rohkelt külastajaid.

Brasiilia - Brasiilias toimuvad sel aastal olümpiamängud, mis on juba üks suuremaid põhjuseid, miks sinna minna. Küll aga pakub Rio de Jainero külalistele küllaldaselt ka muid elamusi. Hiljuti avati Rios uus muuseum, kus näidatakse võimalikku tulevikumaailma ning juhitakse tähelepanu taas kliimaprobleemidele.

Inglismaa - tundub justkui koht, mis meile nii lähedal ja üsnagi tuttav, kuid ka Inglismaal on palju salajasi pärle. Nende hulgas ka järvedemaa Põhja-Inglismaal. Armsad viktoriaanliku arhitektuuriga linnakesed, kus on üles kasvanud ja inspiratsiooni otsinud nii mõnedki Inglise kuulsad kirjutajad on suurepärane paik puhkuse veetmiseks.

Austraalia - kauge riik seitsme maa ja mere taga pakub külastajatele kõike, mida viimased oskavad vaid soovida. Sukeldujad saavad nautida ilusat korallrahu, gurmaanid einestada mõnes Sydney moodsamas restoranis. Käia tuleks seal aga juba sel aastal, sest turismivood lähevad järjest suuremaks ning nii jääb ka vähem ruumi seni vohanud loodusele.

Costa Rica - lopsakad vihmametsad on Costa Rica tunnuseks. Lisaks muidugi ka pikad liivarannad, mis on palmialleedega ääristatud. Ideaalne koht puhkuseks ja rahu saavutamiseks.

India - India on niivõrd suur ja rikkaliku kultuuriga, et sealt leiavad tegevust kõik. Kuigi enamik turiste külastab Põhja-Indiat, siis lõuna poolt on võimalik avastada täiesti teine maa. Paksud vohavad metsad ja võrratu loodus on suurepärane mediteerimiseks ja enese leidmiseks.

Ameerika Ühendriigid - sealsed võimalused on piiritud. Ainuüksi rahvusparkide külastusega oleks võimalik ära täita terve pikk puhkus. Kui sinna lisada veel suuremad linnad ja uhkemad vaatamisväärsused võiks Ühendriikidesse lausa kolida. Kuigi USA on välja toodud kui selle aasta üks parimaid sihtkohti, siis kindlasti tasub seda aegumatut paika külastada ükskõik millisel aastal.

Hispaania - Hispaania on tuntud oma võrratute maitsete poolest, kuid ära ei saa unustada ka pikka ajalugu, keevalist kultuuri ning ilusaid randasid. San Sebastian on 2016. aasta kultuuripealinn koos Wroclawiga Poolas, mistõttu pingutab linnake kindlasti veel enam, et külastajaid rõõmustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles