Nordic Aviationi reisijate arv on languses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviationi lennuk
Nordic Aviationi lennuk Foto: Marek Metslaid

Riikliku lennufirmaga Nordic Aviation Group lendas eelmise aasta detsembris, ehk ettevõtte teisel aktiivsel tegutsemiskuul 20 015 reisijat; mullu 8. novembril tegevust alustanud Nordic Aviationiga lendas novembris kokku 21 186 reisijat. 

"Suurima reisijate arvuga liin oli detsembris Amsterdam," ütles Nordic Aviationi kommunikatsioonijuht Liis Veersalu BNS-ile.

Küsimuse peale, et kas ja kuidas SAS-i tulek Stockholmi, Kopenhaageni ja Oslo liinile Eesti lennufirma reisijate arvu mõjutas, vastas Veersalu, et Oslo liinil pole SAS-i turuletulek neid eriti mõjutanud. "Samas on Stockholm Arlanda liini puhul näha, et Rootsi klient eelistab valdavalt SAS-i ning eestlased reisivad meiega," rääkis Veersalu.

Küsimuse peale, et kui palju mõjutab Nordic Aviationi tegevust madal kütusehind, vastas Veersalu, et see mõjutab nende tegevust kahtlemata positiivselt. "Samas kütusehind on lennunduse kulukomponentide seas üks olulisim nüanss ning sarnaselt on mõjutatud kõik lennufirmad üle maailma," märkis Veersalu.

Nordic Aviationi lendude sihtpunktid on Amsterdam, Brüssel, Stockholm, Oslo, Kiiev, Trondheim, Vilnius ja München, suvehooajal lisanduvad veel Nice ja Split. Algselt avas lennufirma liini ka Kopenhaagenisse, kuid sulges selles seoses SAS-i sama liini avamisega.

Võrdluseks lendas praeguseks pankrotistunud Estonian Airiga 2014. aasta detsembris 39 551 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles