Kõige vanem inimene Kilimanjaro tipus

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilimanjaro tipp
Kilimanjaro tipp Foto: SCANPIX

86-aastane vanaproua Angela Vorobyeva Venemaalt kanti Guinnessi rekorditeraamatusse kui kõige vanem inimene, kes kunagi Kilimanjaro tippu roninud, vahendab Lonely Planet.

Kuigi naise eesmärgiks ei olnud eelmist rekordit murda, oli ta matka alustades veendunud, et selle ta ka 5896. meetrise mäe tipus lõpetab. Teekonda alustas ta koos oma 62-aastase tütrega. Ronimine oli vanaproua sõnul keerulisem kui ta oleks eales osanud ette kujutada.

Angela väitis, et juba teisel päeval hakkasid ta kõrvad kumisema, kolmandal muutus kumin talumatuks. Lisaks ei suutnud naine süüa ning kostitas end vaid tee ja lusikatäie meega. Raskemaks tegi matka ka kehv ilm, pidevalt sadas vihma ning teelistel ei olnud kusagil ka oma riideid kuivatada.

Proua on ka varem koos oma tütrega pea ees seiklustesse sukeldunud. Reisimine on emale ja tütrele niivõrd hingelähedane, et reiside vahel elavad nad kasinalt ning koguvad paar aastat uue reisi jaoks raha. Kuigi nad alles hiljuti Kilimanjaro tipust koju jõudsid plaanivad nad juba oma uut vallutust, Macchu Picchut Peruus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles