Kohad, kuhu mitte kunagi minna ei saa

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca Cola purgid
Coca Cola purgid Foto: Scanpix / Reuters

Kuigi maailm muutub järjest rohkem avatuks ja tundub, et kõik piirid on kadumas, siis on mõned kohad, mis jäävad ilmselt veel pikaks ajaks reisijatele suletuks, vahendab Express.

Keelatud kohtade nimekirja kuuluvad reisisihid, kuhu suure tõenäosusega ükski reisija kunagi minna ei soovikski. Samas võib leida sealt ka paiku, mis pakuvad just paljudele huvi.

10. Madude saar - väike saar Brasiilia külje all on koduks 4000 maailma mürgiseimale maole, nende mürk sulatab inimese ihu. Külastust saarele peetakse niivõrd ohtlikuks, et Brasiilia valitsus keelas sinna igasugused reisid.

9. Ala 51 - Ameerika Ühendriikides asuv piirkond, mille otstarvet ei ole üldsusele isegi avaldatud. Paljud arvavad, et seal hoitakse tulnukatelt võetud tehnoloogiat. Igatahes on piirkond suure valve all, ümbritsetud aedadest ning maamiinidest.

8. Kuninganna Elizabeth II magamistuba - kuninglik magamistuba on peidus Buckinghami palee soppides ning on tugeva valve all. 1982. aastal murdis magamistuppa Michael Fagani nimeline mees ning seda peeti toona suurimaks turvakontrollide apsakaks kuningakojas.

7. Klubi 33 Disneylandis - salajane lisa Disneylandi parkides. Klubil on 14-aastane ootejärjekord ja isegi kui oled seal nimekirjas, küsib klubi 37 000 dollari suurust sisseastumismaksu ning lisaks iga-aastast 25 000-dollarilist tasu.

6. Coca Cola varakamber - kambris asetseb Coca Cola salajane retsept ning see on üks firma kõige hoitumaid saladusi. Retsepti kaitseks on ehitatud kõrgtehnoloogiline varakamber ja vaid väga väike ringkond teab täpselt, mis joogi sisse tegelikult pannakse.

5. Fort Knox - paik Kentuckis, kus asub Ühendriikide kullareserv ning ka palju teisi rahvuslikke aardeid. Piirkonda on kaitsmas 30 000 sõdurit ja alati valmis on ka hulk helikoptereid. Varakambril on ees plahvatuskindlad uksed ning ühtegi külastajat sinna ei lubata.

4. Svalbardi seemneladu - lattu on kogutud erinevad seemned tervest maailmast, et vajadusel oleks võimalik pärast looduskatastroofi meie taimeliike taastada. Lattu lubatakse väga vähe külastajaid ja tihti ei kuulu sinna hulka ka riikide esindajad, kes oma seemneid seal hoiavad.

3. Tuba 39 - salapärane tuba asub Põhja-Koreas ja keegi ei tea, mis seal täpselt toimub. Küll arvatakse, et Põhja-Korea valitsus tegutseb seal relvade müügiga, narkokaubandusega kui võltsingute tootmisega. Tegelik toa eesmärk on hoitud senini äärmiselt salajas.

2. Lascaux' koopad - Prantsusmaal asuvad koopad on kaetud inimeste tehtud joonistustega. 17 300 aastat tagasi tehtud joonistustel võib näha loomi ja geomeetrilisi kujundeid. Kunagi võis koobastes ringi jalutada, kuid alates 1963. aastast on need olnud avalikkusele suletud.

1. Põhja-Sentineli saar - India külje all asuval saarel elab kuni 400 kohalikku täiesti isoleeritult. India valitsus keelas saarele reisimise ning keerukamaks teeb sinna mineku ka asjaolu, et väidetavalt üritavad kohalikud sissetungijaid noolte ja kividega ära tappa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles