Vahvad uue aasta tähistamise traditsioonid erinevates maailma paikades

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aastavahetusel reisimine on saamas järjest populaarsemaks ning kohalikku kultuuri kergemini sulandumiseks on oluline teada ka sealseid kombeid.

Kui sõidad uueks aastaks maailma avastama, oleks hea teada, millised traditsioonid sind ees ootavad, et mitte teiste käitumisest ehmatada, vahendab Buzzfeed.

Argentiina - Kindlasti pane jalga roosa aluspesu, et armastust ligi tõmmata. Täpselt kell 12 öösel, astu parema jalaga ette, et alustada uut aastat positiivselt.

Austraalia - Võta kaasa potid, pannid ja puulusikad ning keskööl lase neil nii valjult kõlada kui vähegi suudad.

Brasiilia - Kanna alati valget, et pahasid vaimusid eemale peletada. Oleks hea, kui saaksid aastavahetust vastu võtta ookeani ääres, sest üle seitsme laine hüppamine toob uueks aastaks õnne. Kui juba ookeani juurde satud, viska sinna ka mõned lilled, kingiks veejumalannale.

Inglismaa - Harjuta end juba varakult Briti huumoriga, sest klassikaks on saanud saareriigis vaadata «Hootenanny» saadet.

Tšiili - Keskööl kostita end lusikatäie läätsedega, see toob sulle töise ning tulusa aasta. Ühtlasi pühi kodus põrandaid ning sissekäiguteed, et lahti saada halvast energiast.

Kolumbia - Tee tühja kohvriga üks väike tiir oma maja läheduses, see toob järgmiseks aastaks hulgaliselt reise.

Ecuador - Eelnevalt meisterda üks korralik hernehirmutis, mida siis keskööl põlema pista, et saata ära vana aasta ning võtta vastu uus. Mehed riietuvad siis ka naisteks, mängides hernehirmutise abikaasat ning kerjates tänaval sente, et päästa oma mees tuleriidalt.

El Salvador - Nii nagu meil, valatakse seal õnne, kuid seda tehakse täiesti teisel moel. Löö keskööl üks muna klaaskaussi ja jäta see üleöö aknalauale. Mis iganes kuju on muna hommikuks võtnud, sellest saabki sinu õnn.

Guatemala - Kogu kokku 12 ühesendist ning täpselt keskööl mine seisa oma maja ette, seljaga tänava poole, ning viska kõik mündid üle õla. See toob järgmiseks aastaks rikkust.

Holland - Söö õlipalle. Õlipallid on taignapallikesed, mis on ära frititud ning seejärel tuhksuhkruga kaetud.

Filipiinid - Vana aasta õhtul lülita kodus kõik tuled välja, et kurjad vaimud sind üles ei leiaks. Ava ka kõikide kappide uksed ning kui kell lööb 12 jookske toas ringi ning pange kõik uksed jälle kinni.

Puerto Rico - Täida kõik potid veega ning keskööl viska vesi uksest välja.

Venemaa - Kui kell lööb 12, kirjuta paberile oma soov, põleta paber ning tuhk pane šampuseklaasi. Šampus joo ära enne kui kell on 12:01.

Šotimaa - Kohe kui 12 kellalööki on kõlanud hakkab «esijala» jaht. Võisteldakse, kes saab esimesena oma jala üle sõbra või naabri lävepaku. Tavapäraselt kingitakse võitjale veel ka üks münt, leiba, soola, sütt või viskit, mis tähistavad rikkust, toitu, head maitset, soojust ja rõõmu.

Hispaania - Hea õnne tarvis tuleb iga kellalöögiga süüa ära üks viinamari.

Türgi - Osta üks granaatõun ning kui saabub kesköö viska see rõdult alla. Mida rohkem ta puruneb ja laiali läheb, seda rikkalikum tuleb ka su järgmine aasta.

Venetsueela - Kanna hea õnne tarvis kollaseid aluspükse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles