Hispaanlanna sattus Kanaaridel hai lõugade vahele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hai lõuad
Hai lõuad Foto: Scanpix/Caters News Agency

38-aastane hispaanlanna veetis jõule Gran Canaria saarel, kui ta sattus hai lõugade vahele. Õnneks pääses turist vaid väiksemate vigastustega, vahendab Telegraph.

Naist hammustati Aringa rannas, mis on populaarne sihtkoht sukeldujate hulgas. Õnnetus juhtus vaid napi 20 meetri kaugusel rannajoonest. «Tundus, nagu miski tiriks mind vasakust käest, kuid ma ei pööranud sellele tähelepanu, kuna tunne oli täpselt selline, nagu oleks koer mänguhoos mind õrnalt hammustanud,» ütles hispaanlanna.

Kui naine hakkas randa tagasi ujuma, tundis ta järjekordset tõmmet, kuid seekord tugevamat. Selle peale pööras hispaanlanna ümber ja oma üllatuseks nägi enda käe küljes haid. Ta andis haile paar obadust, mille peale hai minema ujus ja naine sai tagasi kaldale pöörduda.

Hammustada saanud turisti väitel on ta elus isegi süüa tehes end valusamini kõrvetanud, kuid sellele vaatamata oli vahejuhtum väga hirmuäratav.

Ilmselt oli tegemist siid-hallhaiga, kes võib kasvada kuni kolme meetri pikkuseks. Siid-hallhaid muutuvad agressiivseks, kui neile liiga lähedale minna. Tavapäraselt neelavad nad oma saagi tervena alla.

Gran Canaria võimude sõnul on sellised rünnakud väga harukordsed ning ilmselt ei juhtu midagi sellist enam lähima 50 aasta jooksul. Kuigi siid-hallhai leidumine sellisel aastaajal sealsetes vetes on väga ebatüüpiline, siis võib selle põhjuseks pidada globaalset soojenemist.

Vaata pilte hammustusest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles