Kummalised einestamise etiketireeglid üle maailma

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PIC FROM CATERS NEWS - (PICTURED: Hannah Crocker from birmingham with the deep fried mince pies.) - For a lighter alternative look away now - one chip shop has got two very festive offerings that have been fried to perfection. Le Codfather in Birmingham has created a deep fried mince pie and yule log, for those itching for a batter snack to eat in front of the Queens speech this year. Sam Yafaig, dips the pies in batter before popping them in the fryer for five minutes on each side, before they are ready to serve. But at an average of 280 calories a pop, before theyve been battered, those planning on sampling the extravagant delicacies might want to ask Santa Claus for a larger belt. SEE CATERS COPY.
PIC FROM CATERS NEWS - (PICTURED: Hannah Crocker from birmingham with the deep fried mince pies.) - For a lighter alternative look away now - one chip shop has got two very festive offerings that have been fried to perfection. Le Codfather in Birmingham has created a deep fried mince pie and yule log, for those itching for a batter snack to eat in front of the Queens speech this year. Sam Yafaig, dips the pies in batter before popping them in the fryer for five minutes on each side, before they are ready to serve. But at an average of 280 calories a pop, before theyve been battered, those planning on sampling the extravagant delicacies might want to ask Santa Claus for a larger belt. SEE CATERS COPY. Foto: Scanpix /Caters News Agency

Meile tundub, et oskaksime end justkui korrektselt üleval pidada ja seda kindlasti ka toidulauas. Siiski on ülemaailma mõned kindlad reeglid, millega Põhja-Eurooplased ei pruugi nii tuttavad olla. Fox News on toonud välja nimekirja etiketireeglitest, millest mujal maailmas reisides tuleks kindlasti kinni pidada.

1. Tai – ära pane toitu suhu kahvliga

Kahvlit võib lauas kasutada vaid toidu lükkamiseks lusikale. Mõnes piirkonnas Taimaal leidub ka roogasid, mida tüüpiliselt süüakse kätega. Igal juhul tuleks kahvli liiga hoogsast kasutamisest hoiduda.

2. Jaapan – ära pane pulki riisi sisse püsti

Kui soovid pulki korraks käest asetada, siis kõige parem on nad panna kõrvuti lauale. Püstised pulgad riisikausis meenutavad jaapanlastele eelkõige surnuid lähedasi ja matuseid. Matustel pannakse lahkunu riisikauss koos püstiste pulkadega kirstu ette, mistõttu ei tohiks seda kindlasti kuskil mujal teha.

3. Lähis-Ida, India ja osa Aafrikast – ära söö vasaku käega

Lõuna-Indias ei tohiks söömise ajal taldrikut vasaku käega isegi mitte puudutada. Vasakut kätt peetakse mustaks ning vasaku käega ei tohiks isegi üle anda teisele tähtsaid pabereid. Kui oled aga vasakukäeline, siis võid jätkata vasaku käe kasutamist, tingimusel, et jätad parema käe täiesti mängust välja.

4. Gruusia – ära rüüpa oma veini

Traditsioonilisel pidusöögil, supral, juuakse veini vaid toostide ajal. Seega ei tohiks oma veini vahelduseks rüübata, vaid pigem tuleb oodata ära toost ja siis soovikorral kas või terve klaas ära tühjendada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles