Iga viies Eestist väljapoole reisija ei sõlmi enne reisi reisikindlustust

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
õnnetus
õnnetus Foto: Scanpix / Auer Erich
Eesti Kindlustusseltside Liidu ning Turu-uuringute AS-iga koostöös valminud värske tarbijauuringu kohaselt omab reisile minnes reisikindlustust vaid 62% Eesti elanikest.  18% reisijatest ei sõlmi kindlustust mitte kunagi ning 20% teeb seda vahetevahel. 

„Reisikindlustuse mittesõlmijate seas on sagedasti need, kes reisivad lähiriikidesse nagu Soome, Rootsi, Läti ja Leedu ning arvavad, et ei vaja reisikindlustust. Aga on ka neid, kes arvavad Euroopasse reisides, et tervisemurede ning õnnetusjuhtumite korral on abi haigekassa sinisest kaardist või loodavad reisikindlustust mitte sõlmides raha säästa,“ ütles Eesti Kindlustusseltside Liidu tarbijahariduse valdkonnajuht Jaanika Käärst. Haigekassa Euroopa ravikindlustuskaart aga paraku ei kata kõiki meditsiiniabikindlustuse kulusid ning reisikindlustuse tegemata jätmine võib kaasa tuua ulatuslikke lisakulusid.

Eesti Kindlustusseltside Liit on Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav organisatsioon. Kõik Eestis tegutsevad kindlustusandjad on EKsL-i liikmed. EKsL on omakorda Euroopa kindlustusandjate ühenduse Insurance Europe liige. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles