Esimene online broneerimissüsteem hakkas pakkuma reise kosmosesse

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmosesüstik
Kosmosesüstik Foto: Scanpix / Terry Renna

Ülemaailmne broneerimissüsteem Kayak hakkas pakkuma reise kosmosesse vähem kui 100 000 euro eest, vahendab Telegraph.

Reisid väljuvad kas Kaliforniast või Curacao saarelt Kariibides. Kosmosesse on võimalik suunduda juba 2016. aastal ning hinnad sõltuvad reisi väljumise ajast ning valuutakursist. Järgmise aasta augustis saab sõita kosmosesse ligikaudu 93 000 euro eest.

Kosmosesse sõidu võtab koos reisijaga ette vaid üks inimene, piloot. Kümnete tuhandete väärtuses reis kestab umbes ühe tunni ning viib reisija 60-100 km kõrgusele Maa kohale. Helibarjäär lõhutakse esimese minuti jooksul pärast õhkutõusu. Kosmoses on aega ümber Maa tiirelda umbes kuus minutit enne kui kosmoselaev alustab 40 minutilist laskumist tagasi Maale. Pärast maandumist saab iga reisija ka päris enda kosmonaudi tiibade aumärgi.

Reise kosmosesse müüakse hetkel vaid Kayaki portaali Briti versioonis.  Reise on võimalik Kayaki portaalist otsida sisestades lähtekohaks Mojave (Mojave Air and Spaceport) või Curacao Internationl Airport. Sihtkohaks tuleb seada Thermosphere ja valida tuleks ka esimese klassi piletid

NASA on ka varasemalt teatanud, et annavad ligikaudu 2 miljonit eurot sääraste kosmoselendude uurimiseks, et need tulevikus massideni viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles