Oletus Vene turistide huvi kohta aastavahetusel osutus valeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti majutusasutused on aastavahetuse turistide täituvuse osas pigem pessimistlikud, kuna Venemaa ja Soome turistide osakaal Eestis on jätkuvalt väga madal.

Kuigi varem on Tallinna hotellid teatanud, et ootavad aastavahetusel Vene turistide osakaalu 20-protsendilist kasvu, arvas Eesti hotellide ja restoranide liidu (EHRL) tegevdirektor Maarika Liivamägi, et paraku ei ole aastavahetuse eel Vene ja Soome turistide osakaal taastumas.

«Mõlemad meie naaberturu majandused on endiselt seisus, kus inimesed lükkavad pigem oma reisiplaane edasi - eriti puudutab see Venemaalt oodatavat turisti. Me ei saa täna kuidagi kinnitada, et Vene turistide osakaal oleks tagasi tõusuteel,» sõnas Liivamägi.

Tema sõnul on Eesti Vene turisti jaoks endiselt atraktiivne sihtkoht, aga nõrk rubla piirab igasugust tarbimist ja eeskätt kulutusi väljaspool kodumaad. «Üldine seis ei ole sügisel Tallinna hotellides olnud halb, sest täituvused on oktoobris ja novembris mõnevõrra kasvanud. Samas me teame, et kasv ei ole laienenud kogu Eestile,» märkis Liivamägi.

Toa hinnad on Liivamäe sõnul kukkunud ja kulud tõusnud, mistõttu on sektor tervikuna ja eriti ettevõtjate kasumlikkus korraliku surve all. «Aasiast pärit turistide tõus näib protsentuaalselt ilus, aga absoluutnumbrites on see veel väike. Samas tuleb tunnustada kõiki inimesi ja institutsioone, kes uute sihtturgude nimel tööd teevad,» sõnas ta.

Käesoleval aastal on Venemaa turistide arv võrreldes mullusega langenud kõigil kuudel. Esimese kaheksa kuuga on nende arv Eesti majutusasutustes langenud 38 protsenti 41 803 turistile. Samas tänavu kaheksa kuuga on Eesti majutusasutustes kõigi turistide arv tõusnud 8,5 protsenti 832 537 turistini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles