Eesti noormees on tõusnud polaarekspeditsiooni konkursil teisele kohale

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noormeest lahutab võidust vaid üks koht.
Eesti noormeest lahutab võidust vaid üks koht. Foto: Hans Markus Antson / Facebook

20-aastane Hans Markus Antson on ekstreemse Fjällräven Polar ekspeditsiooni konkursil tõusnud juba teisele kohale, teda edestab häälte arvuga veel vaid üks rumeenlane.

Hans Markus Antson on noor loodushuviline ja loodusfotograaf, kes võtab osa selleaastasest Fjällräven Polar ekspeditsiooni konkursist. Tegemist on viiepäevase koerarakendi sõiduga Norra, Rootsi ja Soome piirialadel, mille jooksul sõidetakse läbi 300 km.

Eesti kuulub selles «Other Countries» arvestusse, mis tähendab, et eestlasest osaleja peab rinda pistma paljude teiste riikide esindajatega, sealhulgas üldarvestust juhtiva rumeenlasega.

Konkurents on tihe, kuid tema osalemist on toetanud juba Eesti Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, Evelin Ilves, mitmed ettevõtjad, kultuuritegelased ja meediaväljaanded.

Praegune asetus edetabelis annab talle väga suured võimalused võita hääletuse, sellisel juhul saaks temast teine eestlane, kes on osalenud Fjällräven Polar 300 kilomeetrisel karmil talvematkal.

«Toetus reisil osalemiseks on olnud väga suur- vaid paari päevaga on minu poolt hääletanud mitu tuhat inimest ja olen neile kõikidele väga tänulik,» sõnas noor Antson.

Hans Markus Antson sõnas, et teda on lapsest saati paelunud loodus ja selle säilitamine. «Magan telgis rõõmuga ka kõige karmima pakasega, võin olla tundide kaupa võsas liikumatult, et pildistada metsloomi või loodusnähtusi,» rääkis ta. Hans Markuse sõnul plaanib ta reisile oma fotovarustuse kindlasti kaasa võtta ja jagada polaartundra imesid rõõmuga terve Eestimaaga.

Fjällräven Polar on iga-aastane üritus, kus antakse võimalus tasuta reisil osalemiseks inimestele, kes koguvad kõige rohkem toetushääli. Hääletada saab iga soovija vaid ühe korra. Kutse ekspeditsioonile saavad oma riigis kõige rohkem hääli kogunud inimesed, paraku on eraldi riikide arvestus vaid USAl, Saksamaal, Ühendkuningriikidel, Tšehhil, Soomel, Taanil, Norral, Lõuna-Koreal, Poolal ja Rootsil.

Hans Markus Antsoni toetuseks saab hääle anda siin, hääletamine lõpeb 10. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles