Elron avaldas uue põhisõiduplaani

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong Tartu rongijaamas.
Elroni rong Tartu rongijaamas. Foto: Margus Ansu

Tapa-Tartu raudteelõigu remondi lõppemisega novembri lõpus taastus senine põhisõiduplaan ning alates 13. detsembrist hakkab kehtima uus põhisõiduplaan.

«Uue sõiduplaaniga kasvab Elroni pakutava veoteenuse maht umbes 6,5 protsendi võrra. Olulisemate täiendustena lisandub detsembris mõlemas suunas üks väljumine Tallinn-Narva ja Tallinn-Tartu liinidele,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Idasuunal võimaldab uute väljumiste lisamine nihutada õhtuse Tallinn-Rakvere rongi hilisemaks, et Tapale, Kadrinasse ja Rakverre oleks Tallinnast võimalik sõita ka pärast kella 21 õhtul. Lisaks tekib võimalus päevasel ajal samalt suunalt Tallinna pääseda.

Läänesuunal on pikalt olnud probleemiks, et rongiliikluses on päevasel ajal pikk paus. Ühe Tallinn-Keila reisi lisamisega väheneb pausi pikkus tööpäeviti 40 minuti võrra. Puhkepäeviti lisandub mõlemas suunas päevasel ajal üks reis Tallinn-Paldiski liinile. Edaspidi pääseb Paldiskist, Keilast ja Sauelt kella 7ks hommikul Tallinna ka puhkepäeviti. Õhtused väljumised Riisiperre ja Paldiskisse nihkuvad umbes poole tunni võrra hilisemaks.

Edelasuunal ei ole peamise muudatusena õhtused Tallinn-Viljandi ja Tallinn-Pärnu reisid enam kuni Lelleni haakes, vaid väljuvad eri aegadel. Sellega lisandub Tallinna ja Rapla vahele üks väljumine päevas, samas asendatakse üks Tallinn-Türi liini reis Tallinn-Rapla reisiga, kuid õhtusel tipptunnil saab Tallinnast Türile sõita endiselt iga tunni järel. Puhkepäeviti asendatakse üks hommikune Türi-Tallinn reis väljumisega lõunasel ajal.

Kagusuunal lisatakse suvekuudel nädalavahetusteks Tartu-Piusa liinile üks väljumine. Sarnaselt edelasuunale asendatakse varahommikused Koidula-Tartu ja Valga-Tartu reisid puhkepäeviti hilisemate väljumistega.

Läänesuuna põhisõiduplaani leiad siit.

Edelasuuna põhisõiduplaani leiad siit.

Idasuuna põhisõiduplaani leiad siit.

Kagusuuna põhisõiduplaani leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles