Katastroofihirmus venelased võivad reisisihtkohana eelistada Eestit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni populaarsed reisisihtkohad enam turiste ei meelita.
Seni populaarsed reisisihtkohad enam turiste ei meelita. Foto: SCANPIX

Varem populaarsete soojamaareiside asemel võivad vene turistid eelistada reisivalikul hoopis turvalisemat Eestit, leiab Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL).

«Teoreetiliselt võib oodata, et lennukatastroofid Egiptuses ja Türgis hoogustavad Vene turistide siiatulekut – see võimalus on täitsa olemas,» ütles EHRLi tegevjuht Maarika Liivamägi.

Liivamäe sõnul muutuvad vene turistid teadlikumaks, hakates tegema populaarsete soojamaareiside asemel valikuid lähiriikide kasuks, kuhu on ohutum ja kiirem ligipääs ja kus on ka varem puhkamas käidud. Tema sõnu kinnitab ka see, et Tallinna majutusasutustes seni tehtud broneeringud näitavad, et aastavahetusel oodata kuni 20 protsenti rohkem Venemaa turiste kui möödunud aastal.

«Küll aga on hinnatase hotellitubadele nelja viimase aasta madalaim just sellele segmendile – saame rohkem turiste, aga odavama hinnaga. Samas on ka palju neid, kes küsivad kallima klassi tube, sest vene turistid on nõus maksma hea kvaliteedi eest,» ütles Liivamägi.

Liivamägi tõi välja, et oluliselt on kasvanud online-kanalite kaudu tehtavad broneeringud, neid eelistatakse umbes 30 protsenti rohkem kui mullu. Lisaks on muutunud see, et paljud turistid tulevad oma autodega.

Egiptusest Sharm el Sheikhist Venemaale Peterburi suundunud Vene reisilennuk kukkus 31. oktoobril alla Siinai poolsaare keskosas, kõik 224 pardalolnut hukkusid. Pärast seda on paljud lennufirmad Sharm el Sheiki lendamise peatunud ja vene turiste arv seal märgatavalt vähenenud.

Türgi õhuvägi tulistas 24. novembril alla Venemaa lennuki Su-24, pärast mida on kõik suuremad turismifirmad Venemaal ühinenud presidendi ja peaministri üleskutsega ning katkestanud Türgi reiside müügi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles