Välisministeerium soovitab Sharm el Sheikhi lennujaama vältida

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharm El-Sheikhi lennujaam
Sharm El-Sheikhi lennujaam Foto: SCANPIX

Välisministeerium soovitab täna õhtul uuendatud reisisoovituses võimalusel vältida reisimist läbi Egiptuses Siinai poolsaare lõunaosas asuva Sharm el Sheikhi lennujaama.

Välisministeerium ja Eesti saatkond Kairos jälgivad olukorda väga suure tähelepanuga, suheldes sel teemal aktiivselt Egiptuse ametivõimudega ning partneritega Euroopa Liidus.

Ministeerium märkis, et julgeolekukaalutlustel on alates 4. novembrist  peatatud mõnede riikide poolt lennud Sharm el Sheikhi ja sealt tagasi.

Eile välisministeerium Eesti kodanikel Lõuna-Siinaid vältida veel ei soovitanud.

Välisministeeriumi ohuhinnang Egiptusesse reisimise suhtes on viieastmelisel skaalal kolmandal tasemel, mille kohaselt tuleb vältida võimalusel riiki reisimist, eriti teatud piirkondadesse.

Välisministeerium on jaganud riikide reisiinfo viide kategooriasse. Esimene tase tähendab, et riik on ohutu ja reisides tuleb olla tavapäraselt ettevaatlik. Teine tase soovitab vältida võimalusel riigi teatud piirkondi. Kolmas tase soovitab vältida võimalusel riiki reisimist, eriti teatud piirkondadesse. Neljas tase soovitab vältida tungiva vajaduseta riiki reisimist. Viies tase soovitab vältida täielikult riiki reisimist ning riigis viibides lahkuda sealt esimesel võimalusel.

Juba suvest kehtib välisministeeriumi reisihoiatus, mille kohaselt võiks ohutuse eesmärgil vältida täielikult reisimist Põhja-Siinaile ning kõikidele kõrbealadele Niilusest läänes. Linnades, sealhulgas Kairos, tuleks säilitada külastamisel ettevaatlikus, eriti massimeelavalduste ja –kogunemiste korral ning neist eemale hoida. Reise kuurortidest tuleks välisministeeriumi soovitusel välja teha ainult turvatud konvoides.

Võimalike terrorirünnakute sihtmärgiks on eeskätt Egiptuse julgeolekujõud, eriti politseijaoskonnad ja politsei ning sõjaväe kontrollpunktid. Ministeerium soovitab juhinduda kohapeal kohalike ametivõimude juhistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles